Succesvolle editie Seafood Expo Global in Barcelona

Seafood Expo Global 2022

Foto: Diversified Communications

Eind april vond de 28e editie van Seafood Expo Global//Seafood Processing Global plaats. Voor de eerste keer in Barcelona. Met meer dan 1550 bedrijven uit 76 landen kijkt de organisatie terug op een succesvolle beurs. “Seafood Expo Global bevestigde haar positie als ’s werelds grootste handelsbeurs voor de visbranche”, aldus organisator Diversified Communications.

Seafood Expo Global trok meer bezoekers dan de vorige editie in 2019. Meer dan 26.630 inkopers en leveranciers van over de hele wereld bezochten de beurs, die een oppervlakte van 39.847 m2 had. Wel waren er minder exposanten vanwege de oorlog in Oekraïne en de quarantainemaatregelen in China. De beurs toonde de laatste ontwikkelingen en trends van de visindustrie met een focus op gezondheid, duurzaamheid, klimaat, gemak en nieuwe smaken. Naast de uitgebreide beursvloer, werden de Seafood Excellence Global Awards uitgereikt en was er een uitgebreid conferentieprogramma.

“Na twee jaar zonder de beurs, maakte Seafood Expo Global een succesvol en productief debuut in Barcelona. Dat we in een jaar met geopolitieke problemen en COVID 19-beperkingen een evenement kunnen organiseren dat 98 procent zo groot is als de grootste editie ooit, bewijst dat de industrie klaar was om weer bij elkaar te komen”, zegt Liz Plizga van Diversified Communications. “Exposanten en bezoekers waren tevreden over de nieuwe locatie Barcelona. Ze zagen de beurs als de plaats om nieuwe producten te presenteren en te kopen en nieuwe zakelijke kansen te genereren.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Seafood Expo Global//Seafood Processing Global

Het drie daagse-event stond in het teken van visproducten, apparatuur en dienstverlening. Inkopers van over de hele wereld waren aanwezig, waaronder grote partijen uit de detailhandel, foodservice en distributie. Aan het Key Buyer-programma namen onder andere Aldi, Bidfood, Carrefour, Costco Wholesale, Delhaize, Ikea, Hello Fresh, Lidl, Makro en Whole Foods Market deel.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global werkte samen met Barcelona’s voedselbank, Banc dels Aliments. Na afloop van de beurs konden exposanten hun visproducten doneren aan deze organisatie. Meer dan vijftig vrijwilligers bezochten de laatste dag de verschillende stands om de visproducten op te halen.

Editie 2023

De datum voor de volgende editie van Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is al bekend. De 29e editie vindt plaats van 25 tot en met 27 april 2023, wederom in Barcelona.

Dossiers
Lees ook
Koelen: geen koud kunstje

Koelen: geen koud kunstje

Dat koeling een ‘hot topic’ is, blijkt mede uit het feit dat veel koelspecialisten in april aanwezig waren op Seafood Expo Global in Barcelona. Terug in Nederland gingen we op zoek naar trends en tips.

Gewijzigd arbeidsrecht

Gewijzigd arbeidsrecht

De Wet transparante en voorspelbare arbeidsovereen-komsten werd op 19 april aangenomen door de Tweede Kamer. Per 1 augustus 2022 moet de wet gaan zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden van werknemers.

Voorjaarskriebels

Voorjaarskriebels

Er zijn mensen die in het voorjaar de kriebels krijgen om het huis eens flink schoon te maken. In zekere zin wordt er met de Voorjaarsnota van 2022 ook flink de bezem door de fiscale wetgeving gehaald. Wat gaat er veranderen?