Succesvolle eerste pop-up tasting Hollandse Nieuwe Stijl

Vismagazine_HollandseNieuweStijl 1

Vismagazine_HollandseNieuweStijl-17-of-20-300x200 Foto: Het Nederlands Visbureau

De eerste pop-up tasting Hollandse Nieuwe stijl vond plaats op 22 en 23 augustus in Amsterdam. De haring in verrassende smaakcombinaties werd volop geproefd door toevallige voorbijgangers en visliefhebbers die speciaal een kijkje kwamen nemen. Deze week staat de pop-up tasting in Rotterdam (29-30 augustus) en Eindhoven (31 augustus - 1 september).

Hollandse Nieuwe Stijl

Millennials (iedereen geboren tussen 1980 en 2000) zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen en hechten veel waarde aan authenticiteit. Daar hoort ook het experimenteren met oer-Hollandse producten als haring bij. Daarnaast past haring in een gezonde levensstijl die voor deze generatie steeds belangrijker wordt.

Hollandse Nieuwe Stijl is een verrassende combinatie van gekaakte haring met uiteenlopende ingrediënten. Zo ontstaan gerechten zoals verrassende taco’s, bijzondere salades, originele sushi en zelfs culinaire gerechten op sterrenniveau. De stijl laat zien dat haring veelzijdiger is dan vaak wordt gedacht en goed combineert.

Pop-up Restaurant

In speciale pop-up restaurant zijn tijdens de promotiecampagne meerdere gerechtjes Hollandse Nieuwe Stijl te proeven. De verschillende gerechten worden ter plekke bereid en gratis aangeboden aan het publiek.

               
Lees ook
Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl, haringseizoen en vis van de maand

Nieuws van het Nederlands Visbureau. Met: Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka, Voor wie neem jij vandaag een visje mee?, Start haringseizoen en Schol als vis van de maand

Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka

Hollandse Nieuwe Stijl met Miljuschka

Voor de campagne Hollandse Nieuwe Stijl, haring zoals je ‘m nog nooit geproefd hebt, heeft het Nederlands Visbureau culinair expert, foodie en haringliefhebster Miljuschka gevraagd vier Hollandse Nieuwe Stijl-recepten te bedenken.

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Marco Buter drukker ondanks coronacrisis

Onze oosterburen hebben er een mooie uitdrukking voor: ‘In der Beschränkung zeigt sich der Meister’. Wat dat betreft, bevindt Marco Buter ‘van’ Urk zich in een mooie traditie. Hij ziet zichzelf als specialist in haring, gebakken en verse vis. Iets anders erbij gaan doen, zou afbreuk doen aan de kwaliteit, dus waarom zou je?