Succesvolle vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH

Vissch Award

De vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH vond van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober plaats op de Scheveningse visafslag. Duizenden visliefhebbers bezochten dit culinaire festival. Dit jaar werd voor het eerst de VISSCH-award uitgereikt. De winnaar was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting.

De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag het festival. Bezoekers konden genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een visveiling.

Vergeten Noordzeevis

Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH-award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018.

Lees ook
Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Zes nieuwe ambassadeurs voor Stichting Noordzeevis uit IJmuiden

Stichting Noordzeevis uit IJmuiden heeft zes nieuwe ambassadeurs. In de eerste twee maanden van 2020 sloten twee filialen van de Sligro Food Group, restaurant Hokkai, evenementenbureau PBN, Ondernemersvereniging IJmond en het IJmuider zee- en havenmuseum zich aan bij de stichting.

Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis

Beet by Peet ambassadeur van Noordzeevis

Viskiosk Beet by Peet aan het Azaleaplein in Den Haag heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gekregen vanwege het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Peter van der Meulen, eigenaar, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Aandacht voor '75 jaar vrijheid' tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen

Aandacht voor '75 jaar vrijheid' tijdens Vlaggetjesdag in Scheveningen

Op 12 juni 2020 viert Scheveningen de Hollandse Nieuwe met Vlaggetjesdag. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Het thema '75 jaar vrijheid' komt terug op Vlaggetjesdag. Dat blijkt uit de poster van het event die de organisatie deze week presenteerde.