Succesvolle vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH

Vissch Award

De vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH vond van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober plaats op de Scheveningse visafslag. Duizenden visliefhebbers bezochten dit culinaire festival. Dit jaar werd voor het eerst de VISSCH-award uitgereikt. De winnaar was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting.

De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag het festival. Bezoekers konden genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een visveiling.

Vergeten Noordzeevis

Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH-award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Onrust over toekomst visafslag Scheveningen

Afgelopen week ontstond er onrust over de toekomst van visafslag Scheveningen. De gemeente Den Haag zou haar aandelen willen verkopen. In het AD stelt Saskia Bruines, wethouder Economie van Den Haag, iedereen gerust. “Kans dat we aandelen visafslag Scheveningen gaan verkopen is erg klein.”