Succesvolle vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH

Vissch Award

De vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH vond van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober plaats op de Scheveningse visafslag. Duizenden visliefhebbers bezochten dit culinaire festival. Dit jaar werd voor het eerst de VISSCH-award uitgereikt. De winnaar was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting.

De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag het festival. Bezoekers konden genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een visveiling.

Vergeten Noordzeevis

Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH-award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018.

Lees ook
Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm was in 2019 de vis die het meest werd aangeboden op de menukaart in de Scheveningse haven. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Schuttelaar & Partners in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eerder kwam hetzelfde beeld naar voren bij de Scheveningse strandpaviljoens.

Promotie Noordzeevis uit IJmuiden op dancefestivals

Promotie Noordzeevis uit IJmuiden op dancefestivals

De Stichting Noordzeevis uit IJmuiden wil in 2020 Noordzeevis promoten op het (pre) sailfestival en op verschillende dancefeesten in recreatiegebied Spaarnwoude. et doel van de stichting is om van Noordzeevis, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten.

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Noordzeevisfestival VISSCH zet in op jeugd

Het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH vond begin oktober voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. De schouwruimte van de afslag was omgetoverd tot festivalterrein met hippe foodtrucks, warme haard­vuurtjes, harbour jazz, vistafels en ‘vissige’ aankleding. Naast veel te eten was...