Succesvolle vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH

Vissch Award

De vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH vond van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober plaats op de Scheveningse visafslag. Duizenden visliefhebbers bezochten dit culinaire festival. Dit jaar werd voor het eerst de VISSCH-award uitgereikt. De winnaar was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting.

De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag het festival. Bezoekers konden genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een visveiling.

Vergeten Noordzeevis

Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH-award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018.

Lees ook
Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

Noordzeevis uit Goeree gelanceerd

De zesde Week van de Goereese Vis vond dit jaar plaats van 30 augustus tot en met 7 september. Deze editie stond in het teken van de lancering van het keurmerk Noordzeevis uit Goeree.

De Noordzee

De Noordzee

Vis van dichtbij willen we heel graag zo vers mogelijk verkopen. Geen gesleep over de wereld of Europa. Je komt dan vrij snel uit op de Noordzee, Waddenzee of het IJsselmeer. Waarom is het niet vanzelfsprekend dat we de vis uit de Noordzee alleen verkopen en consumeren voor en door de landen rondom de Noordzee? Waarderen wij de geschiedenis van de Noordzee...

ROC Mondriaan promoot lokaal gevangen vis

ROC Mondriaan promoot lokaal gevangen vis

Op het ROC Mondriaan in Den Haag werken de studenten met lokaal gevangen vis. Vanwege deze actieve bijdrage aan het promoten van Noordzeevis uit Scheveningen kreeg de opleiding 24 september een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.