Succesvolle vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH

Vissch Award

De vierde editie van Noordzeevisfestival VISSCH vond van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober plaats op de Scheveningse visafslag. Duizenden visliefhebbers bezochten dit culinaire festival. Dit jaar werd voor het eerst de VISSCH-award uitgereikt. De winnaar was Café de Bayonne met hun ceviche van rauwe wijting.

De Haagse chef-kok Pierre Wind opende vrijdag samen met wethouder Karsten Klein en Jaap Wielaart van Rabobank Den Haag het festival. Bezoekers konden genieten van Noordzeevis in allerlei vormen, bereid door chefs van verschillende foodtrucks en restaurants. Daarnaast waren er het hele weekend diverse workshops en demonstraties van chef-koks uit de regio, een kinderhoek, buitenterras, muziek en een visveiling.

Vergeten Noordzeevis

Visfestival VISSCH zet jaarlijks één ‘vergeten’ Noordzeevis in het zonnetje; dit jaar was dat wijting. “Wijting is familie van de kabeljauw en meer dan de helft van de Europese wijtingvangst komt uit de Noordzee. Het is vaak bijvangst voor de visserij en we kennen het vooral van de Fish & Chips. Maar wijting is enorm veelzijdig, zo werd tijdens het festival gedemonstreerd door verschillende chef-koks”, vertelt Heino Walbroek van de organisatie. “Verder hebben we dit jaar het festival uitgebreid met de uitreiking van de VISSCH-award. Hiermee maakten de vakjury en het publiek kenbaar wat er op het festival qua smaakbeleving en presentatie echt uitsprong. Een mooie start van een nieuwe traditie!”

Noordzeevisfestival VISSCH wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd op de visafslag in Scheveningen. Het gratis toegankelijke festival biedt visliefhebbers, foodies en gezinnen de mogelijkheid Noordzeevis in al haar gedaantes te proeven en te beleven. VISSCH 2018 staat alvast op de planning: van 5 t/m 7 oktober 2018.

Lees ook
Zalm meest aangeboden vis in Scheveningse strandpaviljoens

Zalm meest aangeboden vis in Scheveningse strandpaviljoens

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen onderzocht in 2019 voor de vierde keer het visaanbod van Scheveningse strandpaviljoen. Zalm is wederom de meest aangeboden vissoort op de menukaart. Bijna een derde van alle visgerechten die worden aangeboden bevat deze geïmporteerde vissoort. De meest aangeboden Noordzeevissoorten zijn kabeljauw en makreel,...

Vergeten vissoorten in combinatie met speciaalbier

Vergeten vissoorten in combinatie met speciaalbier

De Nederlandse Brouwers en het Nederlands Visbureau hebben de handen ineengeslagen. Zij zetten vergeten Nederlandse vissoorten op de kaart in combinatie met speciaalbieren. Dit sluit aan op populariteit van biersoorten van Nederlandse bodem en de toenemende waardering voor vis uit de Noordzee.

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...