ISEAL heeft de Sustainable Eel Group (SEG) benoemd tot geassocieerd lid. De standaard voor paling die SEG ontwikkelde voldoet aan de instapcriteria van ISEAL. Met dit geassocieerd lidmaatschap committeert SEG zich aan verdere ontwikkeling van de standaard,om te voldoen aan de vereisten voor een volledig ISEAL-lidmaatschap.

SEG is een Europese organisatie voor natuurbehoud en wetenschap die werkt aan het versneld herstel en verantwoord beheer van de palingpopulatie. SEG initieert en ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en natuurherstelprojecten.

Alex Koelewijn, sectorvertegenwoordiger binnen het bestuur van SEG en voorzitter van Stichting Dupan toont zich zeer verheugd met het geassocieerd lidmaatschap van ISEAL: “Met dit geassocieerd lidmaatschap laat SEG zien dat haar standaard voor verantwoorde paling voldoet aan de strenge criteria die ISEAL verbindt aan de ontwikkeling en voortdurende verbetering van duurzaamheidsstandaarden”.

Ook Andrew Kerr, SEG-voorzitter, verwelkomde het nieuws: “Deelname aan de ISEAL-gemeenschap zal ons helpen onze standaard en ons werk om de Europese palingstand te verbeteren, verder te ontwikkelen”.

Altijd op de hoogte blijven?