SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

18 november 2019

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.

Het thema van de bijeenkomst was 'the art of storytelling in de digitale omgeving'. Hierbij werd onderzocht wat de impact van storytelling is op de aantrekkelijkheid van je product. Food & Design maken deel uit van het dagelijks bestaan. Food is brandstof, bouwstof en de ultieme verbinder. Design is in alle aspecten van het leven aanwezig en voorziet ons leven en onze omgeving van vorm en verhaal.

Tijdens de bijeenkomst sprak foodblogger en journalist Jonneke de Zeeuw van Mooncake over de pareltjes in de foodbranche en waarom hun verhaal er toe doet. Daarna kwam er een MKB’er aan het woord. Dit was Remco Sluiter, eigenaar van Uw Stadsboer. Hij vertelde als succesvol ondernemer over hoe belangrijk storytelling is voor zijn bedrijf en gaf ook aan waar zijn vraagstukken nog liggen. Hoe zorg je ervoor dat je product het juiste verhaal vertelt. Tot slot liet Jessica Kittle de deelnemers in een workshop zien hoe je met weinig middelen een perfect plaatje kan maken voor social media.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?