SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Samenwerking SVo en Digital Food

 

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten. 

"Tijdens de eerste meeting met Digital Chef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

Meesterslager

Digital Chef werkte voor de collectie vleesproducten voor SVO samen met Meesterslager Herman Ter Weele. Hij bereidde alle technische delen van het varken voor voor de beste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal. "Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken", zegt Herman Ter Weele. "Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D."

Digital Chef

Voor de 3D modellen gebruikt Digital Chef is de eigen gebouwde collectie (CGF’s-computer generated food). In de Digital Food Factory combineren ze deze modellen met verpakking en grafisch ontwerp tot 3D animaties. Relaties in de foodindustrie, foodretail en onderwijs kunnen hiermee op een hele efficiënte wijze hun voordeel doen door nieuwe VR-toepassingen binnen ontwikkeling, marketing en opleiding.

SVO food opleiding

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt diverse mbo-opleidingen voor slagerijen, vis- & groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten en out of home bedrijven zoals restaurants en cafetaria’s. Het opleidingsaanbod sluit aan op de praktijk en de lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk.

Dossiers
Lees ook
‘Werken met eten is enorm leuk’

‘Werken met eten is enorm leuk’

Anderhalf jaar geleden opende Visspecialist Martin zijn deuren in Leidschendam. Joey Kaffa (17) kwam meteen stage lopen bij de viszaak en inmiddels is hij er in vaste dienst. Om het visvak nog beter onder de knie te krijgen, volgt Joey nu de opleiding entree horeca, voeding en voedingsindustrie bij SVO vakopleiding food.

Studenten SVO vakopleiding food leren op zee over Noordzeevis

Studenten SVO vakopleiding food leren op zee over Noordzeevis

Studenten van SVO vakopleiding food gingen woensdag 2 juni de zee op om het vissersvak van dichtbij mee te maken en antwoord te krijgen op vragen als waar komt ons voedsel vandaan en hoe wordt het gevangen?

‘Passie voor koken ontdekt’

‘Passie voor koken ontdekt’

Hij werkt al ruim dertien jaar in de visbranche, maar toch besloot Myyryo Ballantine (31) vorig jaar de mbo 3-opleiding Visspecialist bij SVO vakopleiding food te gaan volgen. Hij verfijnde zijn snijtechnieken en leerde veel over vis. Tot zijn verrassing ontdekte hij bovendien zijn passie voor koken.