SVO vakopleiding food verhuist naar Markthal

Markthal

De Rotterdamse opleidingslocatie van SVO vakopleiding food verhuist naar de Markthal in Rotterdam. De opleider verlaat na 10 jaar de locatie aan de Schiekade. “We waren op zoek naar een inspirerende nieuwe locatie in Rotterdam en we zijn heel blij met onze plek in de Markthal”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager van SVO.

“Het is ons doel om te zorgen dat onze opleidingen naadloos aansluiten bij de praktijk", vervolgt Rinus. "Zodat studenten de vaardigheden leren waar bedrijven om zitten te springen. De Markthal is een van de meest inspirerende foodlocaties van Nederland en is daarom een ideale locatie om onze opleidingen te geven.”

In de Markthal geeft SVO vanaf komend schooljaar foodbrede opleidingen, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook de studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen. “In de Markthal komt de hele foodwereld samen”, zegt De Rijder. “Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen. Vanuit de klas stappen ze zo de wereld van food binnen.”

Fastserviceopleidingen groeien

De nieuwe locatie past bij de ambities van SVO. De fastserviceopleidingen groeien stevig en in de Markthal heeft SVO meer mogelijkheden om uit te breiden. Niet alleen met de fastservice, maar op termijn ook met andere foodopleidingen. De locatie wordt ingericht met alle benodigdheden voor innovatief, praktijkgericht vakonderwijs, waaronder een compleet uitgeruste moderne keuken.

“Niet alleen wij en onze studenten zijn blij met de nieuwe Markthal-locatie”, zegt De Rijder. “Ook onze Rotterdamse partners, zoals leerbedrijven en vmbo-opleidingen, zijn enthousiast. Medewerkers van bedrijven en vmbo-leerlingen kunnen zo nog makkelijker doorstromen naar een mbo-vakopleiding in food.”

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt mbo-opleidingen voor deeltijd- en voltijdsstudenten. SVO heeft opleidingslocaties in heel Nederland.

Dossiers
Lees ook
Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Visopleiding op Volendam uitkomst voor jongeren

Eind vorig jaar onderging Vishandel Mossel in Maarssen een metamorfose. De winkel werd verbouwd tot een moderne viszaak, met naast visproducten ook een horecagedeelte en verse maaltijden. De kinderen van eigenaar Carlo Mossel werken allebei in de zaak. Dochter Cathy startte in oktober de mbo 2-opleiding Verkoopmedewerker vis van SVO vakopleiding food...

Creatieve hapjes voor Haring Race

Creatieve hapjes voor Haring Race

Haringhapjes gemaakt door studenten van SVO. Van haringbonbons tot haring-poké bowls: negen studenten van de mboopleiding Generation Food van SVO vakopleiding food bedachten zeven creatieve haringhapjes om uit te delen tijdens de Nationale Haring Race. Met succes: “Ze wilden laten zien dat je met haring alle kanten op kunt.” Op 12 juni vond in Bunschoten-Spakenburg...

Vakopleiding vis geeft boost aan service

Vakopleiding vis geeft boost aan service

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien. Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en...