De aandeelhouders van Sykes Seafood (Sykes) en Dutch Seafood Company ("DSC") bereikten 23 december overeenstemming over de aankoop door Sykes van Klaas Puul, de garnalendivisie van DSC. De organisaties verwachten dat zij deze transactie eind februari 2020 afronden. Met de verkoop van Klaas Puul wil DSC zich in de toekomst focussen op de verdere groei van Foppen, de (gerookte) zalmdivisie.

De Volendamse ondernemer Evert Mooijer richtte Klaas Puul en ontwikkelde het bedrijf tot een van Europa's grootste zeevisbedrijven. Onder aandeelhouderschap van DSC groeide de onderneming verder door investeringen in hoogwaardige productielocaties in Volendam en Edam, en door de opening van een tweede vestiging in Tanger, Marokko.

De combinatie van Sykes en Klaas Puul vormt een pan-Europees visbedrijf met een omzet van ongeveer €300 miljoen, gericht op alle soorten garnalen voor klanten in geheel Europa, met een brede range van kwaliteitsproducten in zowel het vers als bevroren segment. Hiermee kan zowel retail- en foodservice, als de verwerkende industrie bediend worden.

Het hoofdkantoor van Sykes is gevestigd in Manchester, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft als focus om haar klanten hoogwaardige zeevisproducten aan te bieden, duurzaam gekweekt of gevangen met de hoogste technische standaarden. Sykes gelooft in de kracht van het merk Klaas Puul. Het bedrijf vormt een goede aanvulling op de productielocaties van Sykes in het Verenigd Koninkrijk. Beide bedrijven zijn vergelijkbaar in beide landen en delen synergieën in de toekomst op onder andere het gebied van inkoop en productie expertise die een solide basis creëren voor toekomstige groei. Beide bedrijven werken al met hoog geautomatiseerde productielocaties die ontworpen zijn voor hoge kwaliteit en verwerking van hoge volumes.

Het Sykes management team kijkt er naar uit om met de klanten, leveranciers en medewerkers van Klaas Puul samen te werken en gezamenlijk te bouwen aan een gerespecteerde, vooruitstrevende business, die ons gezamenlijke bedrijf zal ondersteunen voor de komende jaren.

De aankoop van Klaas Puul is onder voorbehoud van onder andere de goedkeuring van de ondernemingsraad en de mededingingsautoriteiten.

Altijd op de hoogte blijven?