Sykes Seafood koopt Klaas Puul

Klaas Puul_logo

De aandeelhouders van Sykes Seafood (Sykes) en Dutch Seafood Company ("DSC") bereikten 23 december overeenstemming over de aankoop door Sykes van Klaas Puul, de garnalendivisie van DSC. De organisaties verwachten dat zij deze transactie eind februari 2020 afronden. Met de verkoop van Klaas Puul wil DSC zich in de toekomst focussen op de verdere groei van Foppen, de (gerookte) zalmdivisie.

De Volendamse ondernemer Evert Mooijer richtte Klaas Puul en ontwikkelde het bedrijf tot een van Europa's grootste zeevisbedrijven. Onder aandeelhouderschap van DSC groeide de onderneming verder door investeringen in hoogwaardige productielocaties in Volendam en Edam, en door de opening van een tweede vestiging in Tanger, Marokko.

De combinatie van Sykes en Klaas Puul vormt een pan-Europees visbedrijf met een omzet van ongeveer €300 miljoen, gericht op alle soorten garnalen voor klanten in geheel Europa, met een brede range van kwaliteitsproducten in zowel het vers als bevroren segment. Hiermee kan zowel retail- en foodservice, als de verwerkende industrie bediend worden.

Het hoofdkantoor van Sykes is gevestigd in Manchester, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft als focus om haar klanten hoogwaardige zeevisproducten aan te bieden, duurzaam gekweekt of gevangen met de hoogste technische standaarden. Sykes gelooft in de kracht van het merk Klaas Puul. Het bedrijf vormt een goede aanvulling op de productielocaties van Sykes in het Verenigd Koninkrijk. Beide bedrijven zijn vergelijkbaar in beide landen en delen synergieën in de toekomst op onder andere het gebied van inkoop en productie expertise die een solide basis creëren voor toekomstige groei. Beide bedrijven werken al met hoog geautomatiseerde productielocaties die ontworpen zijn voor hoge kwaliteit en verwerking van hoge volumes.

Het Sykes management team kijkt er naar uit om met de klanten, leveranciers en medewerkers van Klaas Puul samen te werken en gezamenlijk te bouwen aan een gerespecteerde, vooruitstrevende business, die ons gezamenlijke bedrijf zal ondersteunen voor de komende jaren.

De aankoop van Klaas Puul is onder voorbehoud van onder andere de goedkeuring van de ondernemingsraad en de mededingingsautoriteiten.

Lees ook
Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Vissen garnalenvissers te veel op de Waddenzee?

Garnalenvissers hebben de afgelopen jaren veel meer gevist in beschermde natuurgebieden dan volgens hun vergunning mocht. In de Waddenzee en de Noordzeekustzone mochten ze maximaal 130.000 uur vissen, het werd zowel in 2017 als 2018 meer dan 200.000 uur. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van de NOS.

Verduurzaming van de tropische garnalenvisserij

Verduurzaming van de tropische garnalenvisserij

Verduurzaming is niet alleen een thema voor de garnalenvisserij op de Noordzee. Ook vissers in Suriname zijn hiermee bezig. Dankzij een nieuw onderzoek van Thomas Kerkhove van de Universiteit van Gent zijn er er nieuwe biologische gegevens beschikbaar die een verdere regionale verduurzaming en zelfs een vereenvoudiging van het beheer moeten toelaten.

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Nieuws van het Nederlands Visbureau

Hollandse garnalen, Hollandse Nieuwe Stijl, Nordseekrabben POS-materiaal, Vis van de maand, Facts and Figures (NL) en de Nieuwjaarsbijeenkomst