Sylt Seafood opent in Rotterdam

Sylt

Rotterdam krijgt een nieuwe fast casual seafoodbar. Sylt Seafood opent medio maart op de Nieuwe Binnenweg. De nieuwe onderneming heeft de benaming fast casual omdat het tussen een take-away en een restaurant inzit.

Op de kaart komen zowel luxe zeebanket als snelle gerechten te staan. Klanten kunnen bij Sylt Seafood terecht voor kreeft, oesters en dagverse vis of voor een snelle hap zoals een tuna burger of kibbeling. Sylt Seafood biedt ook de mogelijkheid om maaltijden af te halen. De seafoodbar wil hoge kwaliteit zonder poespas bieden.

'Iets met vis'

De initiatiefnemers van het concept zijn Ilse Bruijstens en Sten Limburg. Zij runden twintig jaar lang verscheidene horecazaken in Barendrecht. Na al die jaren was het echtpaar toe aan een nieuwe uitdaging. Ze wilden 'iets met vis', met zoveel mogelijk biologische en duurzaam gecertificeerde producten en in een vorm die ook voor Rotterdam nieuw is.

Bruijstens: "Een concept zoals Sult Seafood is er nog niet in de stad. We willen ons naast de kwaliteit van de gerechten onderscheiden met een gevarieerde kaart waarvan je de hele dag kunt bestellen. Van kibbeling tot kreeft: voor ieder wat wils."

Sylt_interieur-300x222 Schmidt Zeevis Rotterdam

Voor de kwaliteitsmaatstaven die Sylt Seafood hanteert, werken de eigenaren samen met Schmidt Zeevis Rotterdam. Daarnaast vormen ze nog samenwerkingen met andere lokale en regionale leveranciers. Voor de ontwikkeling van de kaart schakelden ze de bekende Rotterdamse chef IJsbrant Wilbrenninck in, de voormalige rechterhand van Herman den Blijker.

Het interieur is ontworpen door De Horecafabriek uit Den Haag. Sylt Seafood wil de drempel zo laag mogelijk houden. Dit betekent geen gedekte tafels met strak linnen en geen reserveringen. Je kunt er binnenlopen wanneer je wilt. De zaak biedt plek aan ongeveer 50 personen.

Lees ook
Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opent The Knott

Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opent The Knott

Den Haag heeft er een nieuw visrestaurant bij. Chef-kok Sebastiaan Knottnerus nam het Restaurant Christian over en opende daar The Knott. Dit nieuwe restaurant heeft een moderne, Franse keuken, waar seafood de boventoon voert. The Knott The Knott heeft één menu wat bestaat uit verse seizoensgebonden lokale producten. Centraal staan zilte smaken, die...