The Seafood Bar opent The Seafood Shop

Seafood shop

De eigenaars van The Seafood Bar, de familie Visscher, openen in november de viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat in Amsterdam. De winkel krijgt dezelfde stijl als de restaurants: modern, licht en uitstekende kwaliteit. Het assortiment van de winkel gaat bestaan uit gebakken vis, haring, verse vis, salades en broodjes.

Fons de Visscher opende in 2012 de eerste vestiging van The Seafood Bar aan de Van Baerlestraat. In 2015 opende de familie de tweede vestiging op het Spui en een jaar later de derde op de Ferdinand Bolstraat. Voor zijn komst naar Amsterdam werkte Fons de Visscher 27 jaar lang als visboer in Helmond.

Duurzaamheid is belangrijk in alle zaken. Waar mogelijk wordt MSC- en MSA-gecertificeerde vis geselecteerd. In de keukens gebruiken de koks de hele vis en is er geen waste.

Bron: Misset Horeca

Lees ook
Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne

Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.

De vis wordt steeds duurzamer verpakt

De vis wordt steeds duurzamer verpakt

Vis moet goed worden verpakt, van transport tot op het bord. Grondstof­prijzen zijn echter gestegen en verpakkingsmateriaal is schaarser. Ook verduurzaming is een hot issue. De verpakkingsindustrie denkt met de vissector mee.

Wie gaat er betalen voor duurzame vis?

Wie gaat er betalen voor duurzame vis?

Deze vraag stond centraal in het tweede deel van het programma van Pointer over duurzame visserij, dat 27 februari op tv te zien was. Volgens wetenschappers, banken en vissers is de overheid er de afgelopen jaren onvoldoende in geslaagd om toekomstperspectief te bieden.