The Seafood Bar opent The Seafood Shop

Seafood shop

De eigenaars van The Seafood Bar, de familie Visscher, openen in november de viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat in Amsterdam. De winkel krijgt dezelfde stijl als de restaurants: modern, licht en uitstekende kwaliteit. Het assortiment van de winkel gaat bestaan uit gebakken vis, haring, verse vis, salades en broodjes.

Fons de Visscher opende in 2012 de eerste vestiging van The Seafood Bar aan de Van Baerlestraat. In 2015 opende de familie de tweede vestiging op het Spui en een jaar later de derde op de Ferdinand Bolstraat. Voor zijn komst naar Amsterdam werkte Fons de Visscher 27 jaar lang als visboer in Helmond.

Duurzaamheid is belangrijk in alle zaken. Waar mogelijk wordt MSC- en MSA-gecertificeerde vis geselecteerd. In de keukens gebruiken de koks de hele vis en is er geen waste.

Bron: Misset Horeca

Lees ook
Deze organisaties promoten wereldwijd duurzame visserij

Deze organisaties promoten wereldwijd duurzame visserij

Maar liefst 40 procent van 's werelds oceanen wordt zwaar getroffen door menselijke activiteiten, waaronder vervuiling, overbevissing en kustontwikkeling. Deze activiteiten kunnen leiden tot uitgeputte visserij en verlies van kusthabitats, wat een grote bedreiging vormt voor de mariene biodiversiteit en de voedselvoorziening van miljoenen mensen.

De drie beste duurzame vistrends van 2022

De drie beste duurzame vistrends van 2022

COVID-19 dwong bedrijven en overheden om de duurzaamheid en veerkracht van de wereldwijde toeleveringsketens voor zeevruchten te heroverwegen. Over de hele wereld speelt de visindustrie een cruciale rol bij het voeden van miljarden mensen.

Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Op 19 januari organiseert Espera een ronde tafel discussie. Deze wordt live uitgezonden vanuit Studio 47 in Duisburg, Duitsland. Espera is een fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. De machines van Espera worden gebruikt in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden,...