The Seafood Bar opent The Seafood Shop

Seafood shop

De eigenaars van The Seafood Bar, de familie Visscher, openen in november de viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat in Amsterdam. De winkel krijgt dezelfde stijl als de restaurants: modern, licht en uitstekende kwaliteit. Het assortiment van de winkel gaat bestaan uit gebakken vis, haring, verse vis, salades en broodjes.

Fons de Visscher opende in 2012 de eerste vestiging van The Seafood Bar aan de Van Baerlestraat. In 2015 opende de familie de tweede vestiging op het Spui en een jaar later de derde op de Ferdinand Bolstraat. Voor zijn komst naar Amsterdam werkte Fons de Visscher 27 jaar lang als visboer in Helmond.

Duurzaamheid is belangrijk in alle zaken. Waar mogelijk wordt MSC- en MSA-gecertificeerde vis geselecteerd. In de keukens gebruiken de koks de hele vis en is er geen waste.

Bron: Misset Horeca

Lees ook
The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

The Lemon's Kitchen's Jadis Schreuder derde MSC-ambassadeur in Nederland

De Marine Stewardship Council (MSC) heeft er een nieuwe ambassadeur bij. Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen, is na chefkok Bart van Olphen en garnalenvisser Johan Rispens de derde ambassadeur.

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat nieuw duurzaam schip bouwen voor visserij mesheften

Seafarm laat een nieuw schip bouwen voor de visserij op mesheften. Duurzaamheid is hierbij het uitgangspunt. Het nieuwe schip moet de uitstoot van stikstof met 96 procent verminderen.

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...