Thema schelpdierconferentie 2022 bekend

Mosselen_foto Petra Hermans

In het Deltapark Neeltje Jans vindt op 20 en 21 januari 2022 de zevende editie van de internationale schelpdierconferentie plaats. Het thema is bekend, namelijk  ‘Schelpdieren, eitwitbron van de toekomst?’.

Wat is de rol van schelpdieren in ons voedselpakket als we gezond en echt duurzaam willen gaan consumeren? En hoe kan in een groeiende behoefte worden voorzien: hebben we daar schelpdierkweek op zee voor nodig ? Deze vragen staan centraal op de zevende internationale schelpdierconferentie.

Duurzame productie schelpdieren

Een van de hoogtepunten van de conferentie wordt volgens de organisatie de keynote lezing door Prof dr Ray Hilborn van Washington University in Seattle, USA. Hij gaat in op de vraag hoe duurzaam de productie is van schelpdieren, wat de ecologische voetafdruk van schelpdierkweek behelst in vergelijking met andere voedselbronnen? Hij is een specialist op dit gebied en heeft daarover toonaangevende artikelen gepubliceerd. Hij onderbouwt de stelling dat schelpdieren heel kansrijk zijn als duurzame voedselbron.

Schelpdierconferentie

Naast lezingen, pitches en poster presentaties biedt de schelpdierconferentie een beurs waar zich al meer dan 20 bedrijven en instellingen voor hebben ingeschreven. Tijdens de conferentie vindt ook de uitreiking van de “Duurzaamheid award schelpdiersector2020/2021” plaats.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven voor de conferentie op de website van de conferentie. Hier staat ook meer informatie over de opzet van de conferentie en het programma in wording.

Lees ook
NetVISwerk visserijpartner Dutch Food Week

NetVISwerk visserijpartner Dutch Food Week

NetVISwerk en Dutch Food Week gaan samenwerken. Op dinsdag 13 juli ondertekenden de partijen een overeenkomst waarin is afgesproken dat NetVISwerk de visserijpartner van Dutch Food Week wordt.

Opening Fruits de Mer seizoen 2021

Opening Fruits de Mer seizoen 2021

Vrijdag 18 juni opende Seafarm het Fruits de Mer-seizoen 2021. Dat gebeurde met het Fruit de Mer-fest. Genodigden kwamen bijeen bij Seafarm in Kamperland, waar Adri en Dave Bout het seizoen openden.

Visafval als verpakking

Visafval als verpakking

Visafval eindigt doorgaans op de composthoop. Daar breekt het binnen zes weken af en wordt daarna hergebruikt. Kan dat niet anders?