Tijdelijk kunstwerk op zandplaat Mossel & Oesterboulevard Yerseke

Zandkunst Yerseke_Nederlands Mosselbureau

Foto: Nederlands Mosselbureau

Strandkunstenaar Tim Hoekstra maakte op 11 augustus tijdens de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke een kunstwerk op een tijdelijk, drooggevallen zandplaat midden in de Oosterschelde.

Hoekstra had minder dan 3 uur de tijd om zijn kunstwerk te voltooien voordat het opkomende water alles weer wegspoelde en hij zichzelf met een boot uit de voeten moest maken. Een klein gezelschap was in de gelegenheid de kunstenaar op deze unieke plaats aan het werk te zien.

Voor het eerst ging de uit Noord-Holland afkomstige kunstenaar Tim Hoekstra met een grashark aan het werk op een tijdelijke zandplaat midden in de Zeeuwse Oosterschelde. Voor Hoekstra een unieke en bijzondere ervaring: "Het was zwaarder dan gedacht vanwege het natte zand, maar wel een met de natuur. "

Het optreden van de zandkunstenaar is onderdeel van het zomerprogramma van de Mossel & Oesterboulevard Yerseke die tot eind september duurt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Oproep: Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2022

Oproep: Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2022

Van 17 tot en met 23 oktober 2022 vindt de Nationale Mosselweek plaats. Good Fish roept samen met MSC en het Nederlands Mosselbureau restaurants op om mee te doen aan deze week en hun gasten te verrassen met een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’.

Start campagne 'Doe de Mossel'

Start campagne 'Doe de Mossel'

De Zeeuwse mosselsector start de nieuwe promotiecampagne 'Doe de Mossel'. Hiermee wil de sector de zichtbaarheid van hun product verbeteren en inspelen op de behoeftes van consumenten aan gemak, variatie en producten van een duurzame herkomst.

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat opent Mossel & Oesterboulevard Yerseke

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat opent Mossel & Oesterboulevard Yerseke

De Mossel & Oesterboulevard in Yerseke is gestart. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Jo-Annes de Bat, verrichtte de officiële opening door de elektrische Mossel & Oesterboulevard shuttlebus door het openingslint te rijden.