Tijdelijk kunstwerk op zandplaat Mossel & Oesterboulevard Yerseke

Zandkunst Yerseke_Nederlands Mosselbureau

Foto: Nederlands Mosselbureau

Strandkunstenaar Tim Hoekstra maakte op 11 augustus tijdens de Mossel & Oesterboulevard in Yerseke een kunstwerk op een tijdelijk, drooggevallen zandplaat midden in de Oosterschelde.

Hoekstra had minder dan 3 uur de tijd om zijn kunstwerk te voltooien voordat het opkomende water alles weer wegspoelde en hij zichzelf met een boot uit de voeten moest maken. Een klein gezelschap was in de gelegenheid de kunstenaar op deze unieke plaats aan het werk te zien.

Voor het eerst ging de uit Noord-Holland afkomstige kunstenaar Tim Hoekstra met een grashark aan het werk op een tijdelijke zandplaat midden in de Zeeuwse Oosterschelde. Voor Hoekstra een unieke en bijzondere ervaring: "Het was zwaarder dan gedacht vanwege het natte zand, maar wel een met de natuur. "

Het optreden van de zandkunstenaar is onderdeel van het zomerprogramma van de Mossel & Oesterboulevard Yerseke die tot eind september duurt.

Dossiers
Lees ook
‘Wij leveren verpakkingen van gecertificeerd populierenhout’

‘Wij leveren verpakkingen van gecertificeerd populierenhout’

Vis moet goed worden verpakt, van transport tot op het bord. Grondstof­prijzen zijn echter gestegen en verpakkingsmateriaal is schaarser. Ook verduurzaming is een hot issue. De verpakkingsindustrie denkt met de vissector mee. Vandaag deel 1 van deze rondvraag met Willem Bakker van Van Es Verpakking BV.

Mosselautomaat omgetoverd tot oesterautomaat

Mosselautomaat omgetoverd tot oesterautomaat

De mosselautomaat in het Zeeuwse Yerseke is tot en met Valentijnsdag omgetoverd tot een oesterautomaat.

Doe mee aan Nationale Mosselweek 2021

Doe mee aan Nationale Mosselweek 2021

Het Nederlands Mosselbureau, het MSC-keurmerk en Good Fish zetten samen de Nationale Mosselweek opnieuw op de kaart. Het doel is om deze week, van 18 tot en met 24 oktober 2021, jongeren te enthousiasmeren voor mosselen. Daarom roepen ze restaurantondernemers op om deze week een mossel-appetizer te serveren in plaats van de tradiotnele mosselplan.