Tonijn levert 268.000 euro op bij eerste veiling in Tokio

Tonijn

Tijdens de eerste veiling van dit seizoen in Tokio leverde een blauwvintonijn ruim 36.4 miljoen yen (268.000 euro) op. De eigenaar van restaurantketen Ginza Onodere kocht de tonijn op 5 januari.

De veiling van de eerste tonijn levert vaak hoge bedragen op. Vorig jaar ging de vis voor 581.000 euro weg. In 2013 deed Kiyoshi Kimura het recordbod van 1.3 miljoen euro.

De blauwvintonijn staat sinds 2016 op de lijst van dieren die met uitsterven worden bedreigt. De vis is een populair ingrediënt voor sushi en sashimi.

*Foto: Danilo Cedrone (United Nations Food and Agriculture Organization), Wikimedia

Lees ook
Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Daags erna – vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe,...

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. Vegan ZeaStar gaat deze producten op de markt in het Verenigd Koninkrijk brengen.

Meer kwik in vis door opwarming en overbevissing

Meer kwik in vis door opwarming en overbevissing

De opwarming van de aarde heeft invloed op het kwikgehalte in vis. Dat meldt een internationaal team van onderzoekers in het vakblad Nature. Ook overbevissing speelt hierbij een rol. “We begrepen tot nu toe nog niet goed waarom de niveaus van methylkwik zo hoog waren in grote vissen,” vertelt onderzoeksleider Amina Schartup.