Veel snacks, relatief weinig vis op Horecava

Horecava 2019 (98)-kl - kopie

Horecava-2019-64-kl-300x200 Bij aankomst op de Horecava werd je vanaf 's morgens 10.00 uur al onthaald met snacks. De zalmbitterballen smaakten prima en het begon veelbelovend. Na afloop bleek, dat er volop snacks in allerlei soorten, maten en smaken gepresenteerd werden op de beurs, maar dat het aandeel vis relatief klein was.

Bij ATL Seafood stond een torenhoge verse visuitstalling, een uitzondering. "Wij zijn visboer en dat stralen we dan ook uit", aldus de exposant. Ook prominent in de stand was het assortiment Bellamy's sauzen en soepen. Die worden zelf bereid. De 'Tijgermelk is een opvallende 'Thaise specialiteit. Het is een zout-zuur-kruidenmengsel waarin rauwe vis kan garen. Verder waren er malse zalmburgers te proeven.

Een aantal groothandels hadden plaats geboden in hun stand aan kleinere leveranciers. Bij bijvoorbeeld Bidfood, Hanos, Makro en De Kweker waren diverse producten te vinden, van vlees en vis tot brood en patisserie. Jan van As was onderdeel van de Hanos-stand en presenteerde zijn 'innovatieve Shock Fresh tonijnassortiment.  Direct na vangst wordt de tonijn (yellowfin) in drie kwartier op -60 graden C. gebracht, waardoor de versheid en kwaliteit gegarandeerd blijft. Na vervoer van Japan naar Nederland wordt de vis langzaam ontdooid en is hij niet van vers te onderscheiden.

De grote oosterse paviljoens sprongen eveneens in het oog: de rode Chinese lampen aan het plafond waren een eyecatcher en ook de Japanse en Aziatische keuken speelden een prominente rol. Daar was wel vis te vinden: coquilles, de zalmbitterbal en gong-bao-garnalen.

Industrie

Rational toonde zijn oven- en baksystemen waarin op meerdere niveaus gebakken, gestoomd, gegrild en gefrituurd kan worden. Gelijktijdig en in no-time kwamen zalm, ribeye en wafels uit de oven. Miele had een tweedeling in haar stand: Hospitality met bereidingsapparatuur en Hygiëne, waarin de wasmachines stonden opgesteld. Je kon er een hygiënecheck laten doen, die laat zien dat miljarden bacteriën op je lichaam zitten. Die kunnen niet allemaal kwaad, maar laten wel zien hoe belangrijk een goede hygiëne is.

Voor een niche-markt en de top-horeca stond er een kweekkast voor verse kruiden van Carter Hoffman uit De VS. In lagen kunnen verse kruiden worden gekweekt, die afgepaste hoeveelheden water toegediend krijgen en op een in te stellen temperatuur groeien en vers gehouden worden.

Lees ook
KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

KNS en VNV gaan samenwerken - Vlees en vis liggen allebei op het bord, naast de aardappelen en de groenten’

Eind 2019 sloten de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) een samenwerkingsovereenkomst. Om te beginnen gaat de administratie en het secretariaat van de VNV naar de KNS. En beide verenigingen zien nog meer kansen voor samenwerking. “Als je praat namens de hele versbranche ben je groter en sta je...

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Enthousiasme van standhouders, bezoekers en sprekers voor MTDI

Roeland Dobbelaer, Commercieel directeur van Alea Publishers en beursmanager van More than Drinks Inspiration 2020! is zeer tevreden over de belangstelling voor het nieuwe event. In een rondschrijven laat hij weten: "De afgelopen weken waren zeer succesvol voor de organisatie van More than Drinks Inspiration! 2020. "

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...