Tweede editie Urker VIS Food Festival

Urker VIS Food Festival

Dit jaar vindt voor de tweede keer het Urker VIS Food Festival plaats. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni kunnen bezoekers op Urk terecht voor een uitgebreid palet aan visgerechtjes. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma.

Op de Dormakade van Urk staan eenentwintig foodtrucks en stands waar festivalbezoekers verrassende visvariaties kunnen proeven. Denk bijvoorbeeld aan Flamed Shashimi, Hete Kibb, Scampibowl, Kabeljauw Teriyaki, Flamkuchen el Tonno of Vistaquito's. Daarnaast is er ook ambachtelijke zalm uit de rookton en nieuwe haring, en zoete verleidingen met een touch of fish!

Op de zaterdag is er een Meet&Greet met Urkers uit de SBS6-serie URK!. Coiffure Teun, duizendpoot Nelie, Dick van de Pub, de Youptjoep-oma's, visserman Hendrik, trucker Tony Regnerus en de Tweeling delen tussen 14.00 en 15.00 uur op het podium de leukste anekdotes en ervaringen uit de serie en gaan het gesprek aan met het publiek. Ook krijgen fans de mogelijkheid om een selfie te maken.

Viskunst en livemuziek 

Daarnaast kunnen bezoekers ook een visvoetbad nemen, een vissermanmassage krijgen of een visje laten vereeuwigen in het haar of op de arm. De kinderen mogen de wall of fishfame decoreren met hun eigen gemaakte viskunst, zich laten vermommen als een vis of spelen op het zandstrandje. Ook is er live muziek en kunnen bezoekers een cocktail drinken.

Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade van Urk en wordt mede mogelijk gemaakt door partner 'Ondernemers van Oud Urk' en sponsoren. Op vrijdag duurt het festival van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten.

Lees ook
Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...

Dit zijn de trends in 2020

Dit zijn de trends in 2020

Voedsel van dichterbij, weten waar je voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en kiezen voor kwaliteit; de trends voor 2020 zijn niet verrassend, maar bieden zeker kansen voor de (ambachtelijke) versondernemer. En voor de visspecialist liggen er specifieke kansen.

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Half november maakte Wageningen Marine Research-onderzoekers Pieke Molenaar en Edward Schram de resultaten van een kort praktijkonderzoek bekend. "We hebben geen massale directe sterfte van bodemleven aangetroffen in het spoor van een pulskotter”, aldus de onderzoekers.