Tweede editie Urker VIS Food Festival

Urker VIS Food Festival

Dit jaar vindt voor de tweede keer het Urker VIS Food Festival plaats. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni kunnen bezoekers op Urk terecht voor een uitgebreid palet aan visgerechtjes. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma.

Op de Dormakade van Urk staan eenentwintig foodtrucks en stands waar festivalbezoekers verrassende visvariaties kunnen proeven. Denk bijvoorbeeld aan Flamed Shashimi, Hete Kibb, Scampibowl, Kabeljauw Teriyaki, Flamkuchen el Tonno of Vistaquito's. Daarnaast is er ook ambachtelijke zalm uit de rookton en nieuwe haring, en zoete verleidingen met een touch of fish!

Op de zaterdag is er een Meet&Greet met Urkers uit de SBS6-serie URK!. Coiffure Teun, duizendpoot Nelie, Dick van de Pub, de Youptjoep-oma's, visserman Hendrik, trucker Tony Regnerus en de Tweeling delen tussen 14.00 en 15.00 uur op het podium de leukste anekdotes en ervaringen uit de serie en gaan het gesprek aan met het publiek. Ook krijgen fans de mogelijkheid om een selfie te maken.

Viskunst en livemuziek 

Daarnaast kunnen bezoekers ook een visvoetbad nemen, een vissermanmassage krijgen of een visje laten vereeuwigen in het haar of op de arm. De kinderen mogen de wall of fishfame decoreren met hun eigen gemaakte viskunst, zich laten vermommen als een vis of spelen op het zandstrandje. Ook is er live muziek en kunnen bezoekers een cocktail drinken.

Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade van Urk en wordt mede mogelijk gemaakt door partner 'Ondernemers van Oud Urk' en sponsoren. Op vrijdag duurt het festival van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten.

Lees ook
‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

‘Spannend om recept voor kookboek te bereiden’

nze Noordzee heeft volop lekkere vis te bieden. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen bracht daarom een kookboek uit: ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor een nieuwe generatie’. Studenten van onder andere SVO vakopleiding food bedachten recepten voor het kookboek, dat jongeren kennis laat maken met bekende en minder bekende vissen uit de...

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

Eerste vaatje Hollandse Nieuwe voor zorgpersoneel

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe stond gepland voor donderdag 11 juni, maar dit event kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom komt het Nederlands Visbureau met een alternatief. De eerste haringen gaan naar het zorgpersoneel.

Nieuwe campagne Nederlands Visbureau: (Gour)met elkaar gezond met vis

Nieuwe campagne Nederlands Visbureau: (Gour)met elkaar gezond met vis

Het Nederlands Visbureau lanceert de nieuwe campagne ‘(GOUR)met elkaar gezond met vis’. Deze bestaat uit een posteractie voor de winkelvloer met bijbehorende consumentenbrochure. Hiermee geeft het Nederlands Visbureau antwoord op de oproep van de overheid om deze zomervakantie vooral met elkaar in eigen land door te brengen vanwege de coronacrisis.