Tweede editie Urker VIS Food Festival

Urker VIS Food Festival

Dit jaar vindt voor de tweede keer het Urker VIS Food Festival plaats. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni kunnen bezoekers op Urk terecht voor een uitgebreid palet aan visgerechtjes. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma.

Op de Dormakade van Urk staan eenentwintig foodtrucks en stands waar festivalbezoekers verrassende visvariaties kunnen proeven. Denk bijvoorbeeld aan Flamed Shashimi, Hete Kibb, Scampibowl, Kabeljauw Teriyaki, Flamkuchen el Tonno of Vistaquito's. Daarnaast is er ook ambachtelijke zalm uit de rookton en nieuwe haring, en zoete verleidingen met een touch of fish!

Op de zaterdag is er een Meet&Greet met Urkers uit de SBS6-serie URK!. Coiffure Teun, duizendpoot Nelie, Dick van de Pub, de Youptjoep-oma's, visserman Hendrik, trucker Tony Regnerus en de Tweeling delen tussen 14.00 en 15.00 uur op het podium de leukste anekdotes en ervaringen uit de serie en gaan het gesprek aan met het publiek. Ook krijgen fans de mogelijkheid om een selfie te maken.

Viskunst en livemuziek 

Daarnaast kunnen bezoekers ook een visvoetbad nemen, een vissermanmassage krijgen of een visje laten vereeuwigen in het haar of op de arm. De kinderen mogen de wall of fishfame decoreren met hun eigen gemaakte viskunst, zich laten vermommen als een vis of spelen op het zandstrandje. Ook is er live muziek en kunnen bezoekers een cocktail drinken.

Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade van Urk en wordt mede mogelijk gemaakt door partner 'Ondernemers van Oud Urk' en sponsoren. Op vrijdag duurt het festival van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten.

Lees ook
Visbeurs 2019:  ‘Het is vis wat de pot schaft’

Visbeurs 2019: ‘Het is vis wat de pot schaft’

De Spakenburgse Visbeurs is het tweejaarlijkse feest voor de visbranche. “Het is vandaag vis wat de pot schaft’, aldus voorzitter Ruud van Diermen van de Spakenburgse Vishandels Vereniging, die de beurs in de oneven jaren organiseert. “We hangen de vlag niet halfstok, ondanks alle uitdagingen. We gaan vol vertrouwen de toekomst in.”

‘Klanten willen  je gezicht zien’

‘Klanten willen je gezicht zien’

Een verkoopwagen, standplaatsen op meerdere markten, een aantal winkels; Pierre Jansen heeft het allemaal gehad. Maar het was ‘too much’ en nu heeft hij nog één winkel: Visgilde Dieren. Daar kan hij het gezicht zijn en aan de gang gaan met nieuwe gerechten. De zaak loopt als een trein.

VMBO op bezoek bij SVO

VMBO op bezoek bij SVO

120 Leerlingen van de VMBO opleiding ‘De Rooi Pannen’ uit Eindhoven werden uitgenodigd op de SVO locatie in Best om een dagje mee te lopen met leerlingen van de opleiding Generation Food. Praktijkdocent en visspecialist Adriaan van Moort en oud-VMBO-docent Gerard van Damme maakten met de leerlingen een ronde langs praktijk- en theorielokalen.