Tweede promotiecampagne Hollandse garnaal van start

Vismagazine_garnalen

Binnenkort start de tweede promotiecampagne voor de Hollandse garnaal. Deze tweede campagneperiode loopt van 25 maart tot 21 april 2019. De hoofdboodschap van de campagne: De Hollandse garnaal is lekker, gevarieerd, lokaal en verantwoord.

De Hollandse garnaal is een echte smaakmaker uit de Noordzee. Het kleine schaaldiertje heeft een uitgesproken maar subtiele zilte smaak en malse, stevige structuur. Met deze eigenschappen steekt hij met kop en schouders boven zijn soortgenoten uit. Omdat deze garnaal zo'n krachtige smaak heeft kun je met een handje garnalen al eindeloos variëren en een ware smaakexplosie toevoegen aan je gerecht.

In de voorjaarseditie ‘Hollandse Lente’ van Delicious magazine krijgt de Hollandse garnaal veel aandacht . In dit magazine, dat vanaf 27 maart verkrijgbaar is, staat een 10 tot 12 pagina tellende ‘Chefs on a Mission’-reportage met recepten. De reportage gaat uit uitgebreid in op de hoofdboodschap van de campagne: lekker, gevarieerd, lokaal en verantwoord.

Chefs on a Mission

Het doel in deze tweede campagneperiode is een positieve beleving rondom de garnalenvisserij mee te geven. Daarom gingen culinair ondernemer Samuel Levie en ‘GaultMillau Jonge Topchef 2019’ Jim de Jong begin februari op pad met een garnalenvisser uit Stellendam. Dit gebeurde onder het thema ‘Chefs on a Mission’.

Er is een vijftal nieuwe recepten ontwikkeld met Hollandse garnalen. Alle recepten hebben de signatuur van De Jong en Levie. De recepten zijn direct bereid en gefotografeerd op de visafslag in Stellendam.

Visspecialisten en andere ondernemers die willen meedoen aan de promotiecampagne van de Hollandse garnaal kunnen promotiemateriaal bestellen bij het Nederlands Visbureau.

   
Lees ook
Let’s Make BBQ Great Again

Let’s Make BBQ Great Again

Barbecueën staat voor gezelligheid, ontspanning en is de oervorm van eten klaar maken. Dat is wat barbecueën zo fantastisch maakt. Er is lang gezocht naar een BBQ-boek dat er werkelijk toe doet en leuk is om te lezen. Let’s Make BBQ Great Again van Jeroen Wesselink draait volledig om verrassende momenten die erom schreeuwen om je BBQ aan te steken.

Pasta pesto met scholfilet en gamba’s

Pasta pesto met scholfilet en gamba’s

Epos inspireert de visspecialist met verrassende recepten, zoals met dit recept voor Pasta pesto met scholfilet en gamba’s.

Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld

Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld

In het derde deel in de simplissime-reeks focust auteur Jean-François Mallet zich op de barbecue. Net als de eerdere delen belooft ook dit kookboek eenvoud en gemak. Concreet betekent dit dat elk recept uit maximaal vier stappen bestaat en zes ingrediënten gebruikt. Ook leveren alle tweehonderd recepten weinig afwas op.