Uitbreiding bedrijfspand Sea Fresh

6 mei 2021 Redactie Vismagazine

Het Urker visbedrijf Sea Fresh breidt uit. Er wordt een nieuwe verbindingshal gebouwd voor de opschaling van de verwerking en verpakkingsafdeling. Het is de vierde keer in tien jaar tijd dat het bedrijf uitbreidt. 

De nieuwe hal komt op de plaatst van een oude schuur waar eerder Bouwbedrijf Kaptein zat. Sjoerd Ras van Sea Fresh verwacht dat de nieuwe hal half november 2021 klaar is. Hij verwacht geen nieuw personeel nodig te hebben, maar meer te werken met eigen, betrokken mensen die doorgroeikansen krijgen. "We kunnen straks efficiënter werken en voeren ook automatisering en robotisering door. Het klaarzetten van bakjes en het aanleveren van dozen wordt straks bijvoorbeeld automatisch gedaan, nu kost dat nog veel arbeidskracht", vertelt hij aan het Urkerland.

Sea Fresh heeft nog meer plannen voor de toekomst. Op de hoek Stortemelk/Westgat, vlakbij het bedrijf, heeft Sea Fresh een kavel van 1100 vierkante meter. Deze wordt voorlopig gebruikt voor opslag, maar in de toekomst wil het bedrijf hier een vrieshal bouwen. Ook heeft Sea Fresh een kavel gereserveerd op het toekomstige bedrijventerrein Port of Urk.

Visbedrijf Sea Fresh is gevestigd op Urk. Het bedrijf importeert, exporteert en distribueert verschillende soorten verse vis, zoals rondvis, tonijn en zalm. Sea Fresh levert onder andere aan foodservicem groothandels en retail. 

Bron: Visserijnieuws / Het Urkerland

 

Altijd op de hoogte blijven?