Uitzending Mangiare in het teken van Zeeuwse producten

Vismagazine_Veiling oosterschelde kreeft 2018 2

Het culinaire radioprogramma Mangiare stond vrijdag 6 april in het teken van Zeeuwse producten. Het programma, met de titel Zilte Zeeuwse heerlijkheden, en werd live uitgezonden vanuit Auberge De Campveerse Toren in Veere.

In de uitzending vertelde de eigenaresse van Auberge De Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh over de opening van het seizoen voor Oosterscheldekreeft. Verslaggever Chris Bajema nam tijdens de uitzending een kijkje in haar keuken van de Campveerse Toren. Ook bezocht hij een zeevruchtenhandel in Yerseke.En natuurlijk werden er verschillende Zeeuwse producten geproeft.

Ook was er aandacht voor de kreeftvisserij. Visser Marcel van de Kreeke vist op de Oosterschelde naar kreeft en vertelde hierover in de uitzending. Ook Jan Kruijsse kwam aan het woord. Hij bouwde zijn vissersboot om tot zeewierboot en levert nu wieren uit de Oosterschelde.

Deze Zeeuwse uitzending van Mangiare werd uitgezonden op vrijdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. De uitzending is online terug te luisteren.

Lees ook
Zeewier staat centraal bij Relais & Châteaux op World Oceans Day

Zeewier staat centraal bij Relais & Châteaux op World Oceans Day

Duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten is belangrijk in de hotels en restaurants van Relais & Châteaux. Daarvoor werkt de onderneming sinds 2009 samen met Ethic Ocean. Voor de zesde keer op rij viert Relais & Châteaux op 8 juni World Oceans Day. Dit keer staat zeewier centraal.

‘Simpelweg meer vraag dan aanbod’

‘Simpelweg meer vraag dan aanbod’

Duurzame productie staat centraal bij de vissers en handelaren in kreeft, zo blijkt uit een rondgang. Door schaarste, quota’s en oplopende brandstofprijzen schieten de prijzen evenwel omhoog. Maar kreeft blijft een onverminderd populair product. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Jelmer Koelewijn van Heinen & Koelewijn.

‘Kreeft is een puur en onbewerkt product’

‘Kreeft is een puur en onbewerkt product’

Duurzame productie staat centraal bij de vissers en handelaren in kreeft, zo blijkt uit een rondgang. Door schaarste, quota’s en oplopende brandstofprijzen schieten de prijzen evenwel omhoog. Maar kreeft blijft een onverminderd populair product. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Jelle Pasterkamp van Oromar.