Uitzending Mangiare in het teken van Zeeuwse producten

Vismagazine_Veiling oosterschelde kreeft 2018 2

Het culinaire radioprogramma Mangiare stond vrijdag 6 april in het teken van Zeeuwse producten. Het programma, met de titel Zilte Zeeuwse heerlijkheden, en werd live uitgezonden vanuit Auberge De Campveerse Toren in Veere.

In de uitzending vertelde de eigenaresse van Auberge De Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh over de opening van het seizoen voor Oosterscheldekreeft. Verslaggever Chris Bajema nam tijdens de uitzending een kijkje in haar keuken van de Campveerse Toren. Ook bezocht hij een zeevruchtenhandel in Yerseke.En natuurlijk werden er verschillende Zeeuwse producten geproeft.

Ook was er aandacht voor de kreeftvisserij. Visser Marcel van de Kreeke vist op de Oosterschelde naar kreeft en vertelde hierover in de uitzending. Ook Jan Kruijsse kwam aan het woord. Hij bouwde zijn vissersboot om tot zeewierboot en levert nu wieren uit de Oosterschelde.

Deze Zeeuwse uitzending van Mangiare werd uitgezonden op vrijdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. De uitzending is online terug te luisteren.

Lees ook
Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Vissen en schelpdieren lokken met licht, geluid en geur

Voor de Belgische kust werden de afgelopen drie jaar testen uitgevoerd met een zeeboerderij waar mosselen, oesters en zeewier groeien en passieve visserij met innovatieve loktechnieken plaatsvindt. Licht, geluid en geur blijken succesvolle technieken om méér inktvis (zeekat), garnaal en vis te vangen.

Maak het leuk

Maak het leuk

In een van onze andere vakbladen (Vleesmagazine) las ik een column van Jan Nederhoed, een slager die ook bij beurzen, wedstrijden en de Koninklijke Nederlandse Slagers betrokken is. ‘Maak het leuk’ heette zijn betoog, en het was me uit het hart gegrepen. Ook zijn branche kampt met medewerkerstekorten en problemen rondom bedrijfsopvolging. Er wordt gemopperd...

Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

Dropmakers ontwikkelen nieuwe dropvariant met zeewier

Dropmakers Klepper & Klepper hebben een nieuwe dropvariant ontwikkeld. Drop met als belangrijk component, zeewier. Dit resulteert in een pittige zoute drop. Met een vleugje zeewier.