Uitzending Mangiare in het teken van Zeeuwse producten

Vismagazine_Veiling oosterschelde kreeft 2018 2

Het culinaire radioprogramma Mangiare stond vrijdag 6 april in het teken van Zeeuwse producten. Het programma, met de titel Zilte Zeeuwse heerlijkheden, en werd live uitgezonden vanuit Auberge De Campveerse Toren in Veere.

In de uitzending vertelde de eigenaresse van Auberge De Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh over de opening van het seizoen voor Oosterscheldekreeft. Verslaggever Chris Bajema nam tijdens de uitzending een kijkje in haar keuken van de Campveerse Toren. Ook bezocht hij een zeevruchtenhandel in Yerseke.En natuurlijk werden er verschillende Zeeuwse producten geproeft.

Ook was er aandacht voor de kreeftvisserij. Visser Marcel van de Kreeke vist op de Oosterschelde naar kreeft en vertelde hierover in de uitzending. Ook Jan Kruijsse kwam aan het woord. Hij bouwde zijn vissersboot om tot zeewierboot en levert nu wieren uit de Oosterschelde.

Deze Zeeuwse uitzending van Mangiare werd uitgezonden op vrijdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. De uitzending is online terug te luisteren.

Lees ook
Sushi, kreeft en kibbeling bij Poisson & Cuisine

Sushi, kreeft en kibbeling bij Poisson & Cuisine

Karin en Mark Kern zijn de eigenaren van Poisson & Cuisine uit Stellendam. Elf jaar geleden startten ze aan de haven, vlakbij de afslag, met hun visgroothandel en winkel annex restaurant. De afgelopen jaren groeide hun bedrijf als kool. In januari 2020 begonnen ze met een grote verbouwing, waarbij de winkel flink uitgebreid is. Onder meer met een sushikeuken....

Hoe kreeft gedijt  in het vlakke Zeeland

Hoe kreeft gedijt in het vlakke Zeeland

Dat kreeften in Zeeland voorkomen, is eigenlijk ongewoon. Kreeften zijn van nature bewoners van rotsachtige kusten. Daar kunnen ze in spleten en holen een schuilplaats vinden. Maar er is geen rots te bekennen in het vlakke Zeeland.

Najib Amhali neemt eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst

Najib Amhali neemt eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst

Cabaretier Najib Amhali nam donderdag 25 maart de eerste Oosterscheldekreeft in ontvangst. De opbrengst van 5.000 euro ging naar de Stichting Sawasdee. Kreeftenvissers en -handelaren zijn ondanks corona optimistisch over het tot 15 juli lopende kreeftenseizoen.