Uitzending Mangiare in het teken van Zeeuwse producten

Vismagazine_Veiling oosterschelde kreeft 2018 2

Het culinaire radioprogramma Mangiare stond vrijdag 6 april in het teken van Zeeuwse producten. Het programma, met de titel Zilte Zeeuwse heerlijkheden, en werd live uitgezonden vanuit Auberge De Campveerse Toren in Veere.

In de uitzending vertelde de eigenaresse van Auberge De Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh over de opening van het seizoen voor Oosterscheldekreeft. Verslaggever Chris Bajema nam tijdens de uitzending een kijkje in haar keuken van de Campveerse Toren. Ook bezocht hij een zeevruchtenhandel in Yerseke.En natuurlijk werden er verschillende Zeeuwse producten geproeft.

Ook was er aandacht voor de kreeftvisserij. Visser Marcel van de Kreeke vist op de Oosterschelde naar kreeft en vertelde hierover in de uitzending. Ook Jan Kruijsse kwam aan het woord. Hij bouwde zijn vissersboot om tot zeewierboot en levert nu wieren uit de Oosterschelde.

Deze Zeeuwse uitzending van Mangiare werd uitgezonden op vrijdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. De uitzending is online terug te luisteren.

Lees ook
Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

Tijdens het festival Zwarte Cross is het mogelijk om een culinair gerecht uit de muur te halen. Voor de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’ bedacht sterrenchef Rik Jansma drie Michelin-gerechten voor een snackbarprijs.  Het is al heel lang mogelijk om op de Zwarte Cross te dineren in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’....

Proef de zee

Proef de zee

In Proef de Zee vertellen Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering over hun passie: koken met zeewier met een eigentijdse inslag. Met nieuwe en bestaande combinaties met zeewier, aantrekkelijk en verrassend gepresenteerd. Alles is vegetarisch. Inspiratie haalden de dames uit hun reizen naar Japan en hun roots in Zeeland. Zeewiergebruik in Nederland...

Kwal op het menu

Kwal op het menu

De Britse supermarktketen Sainsbury’s publiceerde half mei het rapport ‘Future of Food’. Hierin staan voorspellingen voor het Britse voedingspatroon in 2025, 2050 en 2169. Op het gebied van voeding uit visserij en aquacultuur doet het rapport interessante voorspellingen. Uitbreiding van het menu Het rapport voorspelt dat in 2050 het menu qua vis sterk...