Uitzending Mangiare in het teken van Zeeuwse producten

Vismagazine_Veiling oosterschelde kreeft 2018 2

Het culinaire radioprogramma Mangiare stond vrijdag 6 april in het teken van Zeeuwse producten. Het programma, met de titel Zilte Zeeuwse heerlijkheden, en werd live uitgezonden vanuit Auberge De Campveerse Toren in Veere.

In de uitzending vertelde de eigenaresse van Auberge De Campveerse Toren Hendrina van Cranenburgh over de opening van het seizoen voor Oosterscheldekreeft. Verslaggever Chris Bajema nam tijdens de uitzending een kijkje in haar keuken van de Campveerse Toren. Ook bezocht hij een zeevruchtenhandel in Yerseke.En natuurlijk werden er verschillende Zeeuwse producten geproeft.

Ook was er aandacht voor de kreeftvisserij. Visser Marcel van de Kreeke vist op de Oosterschelde naar kreeft en vertelde hierover in de uitzending. Ook Jan Kruijsse kwam aan het woord. Hij bouwde zijn vissersboot om tot zeewierboot en levert nu wieren uit de Oosterschelde.

Deze Zeeuwse uitzending van Mangiare werd uitgezonden op vrijdag 6 april van 19.30 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. De uitzending is online terug te luisteren.

Lees ook
Bakker van Vessem bakt brood met zeewier

Bakker van Vessem bakt brood met zeewier

Bakker Jos Huijbregts van Bakker van Vessem deed tijdens een reis door de provincie Zeeland inspiratie op voor een nieuw brood. Hiervoor gebruikt hij uitsluitend lokale producten, namelijk tarwe, quinoa en zeewier, en een klein beetje zout. Het handgemaakte busbrood wordt volgens de bakker gemaakt met de "alleroudste kneedprocessen, handverwerkt, lang...

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

Alea Publishers neemt Foodbladen Vakbladen.com over

De nieuwe uitgeverij Alea Publishers van mediaondernemers en tevens broers Pepijn en Roeland Dobbelaer neemt per 1 juli de Foodbladen van Vakbladen.com over. De broers werken al langer samen met hun bedrijven, respectievelijk Virtùmedia (uitgeverij van meer dan 30 special interest bladen en vakbladen) en Twin Digital/Twin Media (vormgeving/webdesign...

Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

Kreeft uit de muur tijdens Zwarte Cross

Tijdens het festival Zwarte Cross is het mogelijk om een culinair gerecht uit de muur te halen. Voor de nieuwe sterrenautomatiek ‘Le Clique Claque’ bedacht sterrenchef Rik Jansma drie Michelin-gerechten voor een snackbarprijs.  Het is al heel lang mogelijk om op de Zwarte Cross te dineren in sterrenrestaurant ‘Le Carburateur’....