Sinds de beëindiging van het productschap, is de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) houder van de hygiënecode voor de visdetailhandel. Deze wordt de komende tijd herzien. Daarnaast is er nieuws vanuit de VNV over de ALV die op 9 november digitaal gaat plaats vinden. Verder heeft de VNV een nieuwe sponsor: Bonfait.

De huidige code is inmiddels ruim vijf jaar oud. Dat betekent dat het tijd is om deze te gaan herzien. In de afgelopen jaren is er immers veel veranderd in onze sector. Zo maken steeds meer visspecialisten zelf maaltijden, salades en borrelhapjes. Leuk en lekker natuurlijk, maar hoe zorg je ervoor dat je die producten op een veilige manier bereidt en opslaat? Deze en andere vragen rond het thema voedselveiligheid spelen een belangrijke rol bij de herziening van de code.

Houwers Groep

Het bestuur van VNV is blij dat de Houwers Groep bereid gevonden is om dit grote project samen met ons uit te voeren. De Houwers Groep is al 30 jaar gespecialiseerd in voedselveiligheid en hygiëne. Aan de hand van een stappenplan worden de risico’s onderzocht, omschreven en vertaald naar praktische werkprocessen.

Belangrijk onderdeel van de herziening van de hygiënecode is daarnaast het ophalen van ervaringen
van gebruikers van de code. Dat doen we aan de hand van digitale enquêtes en door het inzetten van een klankbordgroep. Mogelijk dat we hiervoor een beroep doen op jouw medewerking.

De nieuwe code is straks gratis beschikbaar voor leden van VNV. Overige visspecialisten kunnen tegen betaling een los abonnement afnemen. We houden jullie via de website en social media op de hoogte van de voortgang van dit traject.

Digitale ALV

Naast dit nieuws over de code, moeten we helaas melden dat de ledendag op maandag 9 november bij Van Gelder groente & fruit komt te vervallen, als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen. De Algemene Ledenvergadering vindt nu digitaal plaats. Meer informatie en om je aan te melden, ga je naar: www.visspecialisten.nl.

Nieuwe Sponsor

Daarnaast presenteert VNV met trots weer een nieuwe sponsor. Bonfait, een toonaangevende leverancier van salades en maaltijden, heeft besloten VNV met ingang van het nieuwe jaar financieel te ondersteunen. Verder zullen zij kennis en inspiratie met jullie delen via de media van de vereniging. Bent u nu al nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op de website www.bonfait.nl of neem contact op met adviseur Frank van der Werf. Hij denkt graag met je mee over verrassende nieuwe salade- en maaltijdconcepten voor de feestdagen.

Altijd op de hoogte blijven?