Vakopleiding Vis start weer bij SVO

150219 Nieuwe locatie SVO Houten

In februari start SVO vakopleiding food weer met de vakopleiding Vis. In 15 dagdelen van 3 uur leren de cursisten alles over vis: houdbaarheid, HACCP, versheid, vissoorten, visfileren en schoonmaken, maar ook bereiden. Medewerkers in een viswinkel of - wagen die verstand hebben van producten, kunnen klanten beter adviseren. Bovendien kunnen zij kritisch de  inkoop doen, met oog voor kwaliteit.

De training vindt plaats op maandag van 19.00 tot 22.00 uur op de volgende data: 15 en 29 februari, 14 maart, 4 en 18 april, 9 en 30 mei, 13 en 27 juni, 5 en 19 september, 10 en 24 oktober, 14 en 28 november.

Subsidie

Voor verschillende trainingen van SVO vakopleiding food is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Meer informatie hierover en de voorwaarden zijn op te vragen bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) via telefoonnummer: 033 - 495 30 96 of www.visspecialisten.nl/cao

In deze training doet u productkennis op van een breed scala van vissen en visfilets. Naast een aantal theorielessen is er veel aandacht voor  het schoonmaken en fileren van vis. Bovendien oefenen deelnemers veel met het herkennen van vis  en visfilets en het beoordelen van producten op versheid. Bij succesvolle afronding van het examen ontvangen zij het diploma Vakopleiding vis.

Lees ook
VNV-voorzitter maakt plaats voor de volgende generatie

VNV-voorzitter maakt plaats voor de volgende generatie

Afgelopen maand werd hij 70 jaar en besloot hij dat het tijd werd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Peter van de Laar was lang betrokkenen bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten. De laatste jaren was hij voorzitter van de brancheorganisatie. Karel van den Heuvel, die door het bestuur is aangewezen als interim voorzitter,...

Leren nog leuker met virtual reality

Leren nog leuker met virtual reality

Adviesgesprekken voeren met klanten in virtual reality. Onderwijs volgen op afstand, vanuit je eigen huis. Vissoorten herkennen met een VR-bril op. Nieuwe technologieën maken vernieuwende manieren van leren mogelijk. SVO vakopleiding food onderzoekt nu de mogelijkheden en start met verschillende pilots. SVO is samen met een aantal externe experts bezig...

Vakopleiding vis geeft boost aan service

Vakopleiding vis geeft boost aan service

In de wintermaanden is het relatief rustig bij Vishandel De Marlijn in Renesse. Een mooie kans om met het vaste team de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food te volgen, in company, dus in de winkel. Het resultaat: medewerkers met brede productkennis, die klanten van goed advies kunnen voorzien. Vishandel De Marlijn begon met een kleine viskar en...