Varia Vis verkoopt pand aan Noordzee International

Varia Vis

Noordzee International wil uitbreiden en koopt daarvoor het pand van Varia Vis. Dit pand ligt een paar honderd meter verderop aan de Vliestroom in Urk. Dat meldt Visserijnieuws.

Het bedrijf benaderde Varia Vis een maand geleden met de vraag om het pand te kopen. Twee jaar geleden werd dit pand nog volledig vernieuwd en uitgebreid. Vanaf oktober 2019 wil Noordzee International hier Noordzee zalm gaan verwerken. Het bedrijf is al sterk in platvis en kabeljauw en wil nu de activiteiten uitbreiden met zalmverwerking.

Varia Vis blijft ondanks de verkoop van het pand gewoon bestaan. "We gaan gewoon door op de oude voet" zegt mede-directeur Frans Lucas Brouwer in het Urkerland. "De verkoopactiviteiten kunnen overal en ons fileerwerk brengen we onder bij andere partijen. Op het moment is in de Urker visindustrie sprake van een behoorlijke overcapaciteit. We willen daarvan gebruik maken. Daarvoor zijn we al in gesprek met een ander bedrijf. We denken dat we elkaar kunnen versterken."

   

Dossiers
Lees ook
Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

WUR-onderzoeker Geert Hoekstra bezocht de afgelopen maanden verschillende beurzen, waaronder Sea Food Expo Global, en spraken daar met veel visverwerkende- en handelsbedrijven. Hij signaleert dat het aandeel van Noordzeevis in de Nederlandse vishandel afneemt.

Blockchain toont vangst en verwerking geelvintonijn

Blockchain toont vangst en verwerking geelvintonijn

Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Bumble Bee Foods maakt met hulp van SAP Cloud Platform Blockchain de productieketen van zijn geelvintonijn transparant. Het bedrijf wil met de technologie de consument meer inzicht geven in de wijze waarop het bedrijf de vis verwerkt. Hiermee speelt het bedrijf in op de behoefte van consumenten aan transparantie in...

Levenstond Seafood gaat uitbreiden

Levenstond Seafood gaat uitbreiden

De Belgische visverwerker Levenstond Seafood gaat opnieuw uitbreiden. Het familiebedrijf uit Vlijtingen investeert 8 miljoen in een nieuwe fabriek op het bedrijventerrein Op ’t Reeck in Riemst. De bouw moet dit jaar nog van start gaan en in het voorjaar 2020 klaar voor gebruik zijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws (HLN). Levenstond Seafood verwerkt dagelijks...