Vegan SeaStar gaat internationale markt op met plantaardige vis

Vegan ZeaStar_Sashimi

Vegan SeaStar gaat een jaar na de Nederlandse lancering de internationale markt op. Het afgelopen jaar verhoogde het bedrijf de productie en voegde plantaardige omega 3-olie toe aan de plantaardige sashimi. JFC, distributeur van Aziatische kwaliteitsproducten, brengt Vegan SeaStar sashimi op de markt in het Verenigd Koninkrijk.

Het assortiment van Vegan SeaStar bestaat uit twee producten, No Tuna en Zalmon. Beide zijn gemaakt van tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Beide producten zijn geschikt voor sushi, sashimi en nigiri, traditionele Japanse gerecht die de afgelopen jaren erg populair zijn geworden. Vegan SeaStar maakte de producten passend voor het rollen van sushi in 20 cm norivellen.

Met de No Tuna en Zalmon springt het bedrijf in op de plantaardige trend. Consumenten kiezen vaker voor een plantaardig product. De redenen daarvoor variëren van eigen gezonheid en het verkleinen van de ecologische voetafdruk tot het tegen gaan van overbevissing en dierenwelzijn. 

Dossiers
Lees ook
Nestlé brengt plantaardige tonijn op de markt

Nestlé brengt plantaardige tonijn op de markt

Nestlé gaat in Zwitserland plantaardige tonijn verkopen als alternatief voor ingeblikte tonijn. Het bedrijf zegt de producten in slechts negen maanden ontwikkeld te hebben. De producten zijn in glas en als sandwich te koop.

ASN Bank introduceert Kortetermijn Tonijn in Fabeldierenrijk

ASN Bank introduceert Kortetermijn Tonijn in Fabeldierenrijk

Duurzaamheid is een speerpunt van de ASN bank. De verschillende campagnes van de bank nemen de kijker mee naar het fabeldierenrijk waar onder andere de Nitwitter, het Overheersbeestje, de Eendagsvlieg en het PVC-Paardje. Hier is een nieuw karakter aan toegevoegd: de Kortetermijn Tonijn.

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

‘Bij SVO kom ik visgekken tegen’

Als driejarige wilde Frans Bekema (37) al visboer worden. Die droom maakte hij waar. Momenteel runt hij de visafdeling van Jumbo Kooistra in Bolsward. In februari rondde hij cum laude de mbo-opleiding Visspecialist van SVO vakopleiding food af.