Vegetarisch alternatief voor zalm

190417 vegetarische zalm SoFine

De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style, een vegetarisch alternatief voor zalm. Vleesvervangers liggen al langer in de winkelschappen maar visvervangers zijn er nog niet zo veel. Dat komt deels doordat de smaak van vis lastig na te bootsen is, maar ook doordat er vanuit de Nederlandse markt niet veel vraag is naar visvervangers.

De SoFish filet wordt vooral gemaakt van (non-gmo) sojabonen. Omdat vis veel voedzamer is dan soja, zijn extra ijzer en vitamine B12 aan het product toegevoegd. Wel is sojaolie een nuttige bron van de omega 3-vetzuren die je lichaam normaal gesproken ook uit vis zou halen. De SoFish Fillet Salmon Style is verkrijgbaar bij Jumbo.

Lees ook
SoFish en Dutch Weed Burger winnen Vegan Award

SoFish en Dutch Weed Burger winnen Vegan Award

Tijdens VegFestNL in Utrecht werden op 29 oktober 2017 de Vegan Awards 2017 uitgereikt. Jon Koeter reikte namens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme zeven Vegan Awards uit aan innovatieve vegan bedrijven en initiatieven. De plantaardige SoFish Burger van SoFine won Beste Vegan Product van 2017. De Dutch Weed Burger was de Beste vegan nieuwkomer....