Veiling eerste kistje Meischol brengt 43.000 euro op

24 mei 2022 Redactie Vismagazine

De veiling van het eerste kistje Meischol bracht maandag 23 mei 43.000 euro op voor Stichting Hulphond Nederland. “Wij zijn blij met dit mooie bedrag dat de visserijsector, ondanks de uitdagende en moeilijke tijden, heeft geboden. Met dit bedrag kunnen wij heel veel mensen helpen.” zegt Pieter Blickman, manager Sponsoring bij Hulphond Nederland.

Van der Lee Seafish bracht het laatste bod uit en ging met het kistje naar ‘huis’. Dit kistje Meischol werd traditiegetrouw aangeboden aan een van de verzorgingstehuizen van Urk. Dit jaar ging het naar Talma-Hofstee.

Peter van Uhm, oud Commandant der Strijdkrachten en ambassadeur van Stichting Hulphond, was aanwezig bij de veiling op Urk. Hij vertelde de aanwezigen in de mijnzaal zijn verhaal en over zijn ervaringen met het leven met een hulphond. Ook assisteerde hij de zeer ervaren veilingmeester Gilbert Bastiaanssen.

Veiling 2023 

Stichting Visserijdagen Urk organiseert de Meischolveiling sinds 2010. Het doel is promotie van de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk. De datum en het goede doel voor volgend jaar zijn al bekend. De veiling van het eerste kistje Meischol in 2023 vindt plaats op maandag 15 mei 2023. De opbrengst gaat naar Stichting ALS Nederland.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?