Veiling eerste vaatje Hollandse nieuwe op 11 juni

veilig eerste vaatje haring

Op donderdag 11 juni organiseert het Nederlands Visbureau de traditionele veiling van het eerste vaatje haring, waarmee het seizoen van de ‘Hollandse Nieuwe’ officieel wordt ingeluid. De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gaat dit keer naar Stichting Ambulance Wens. Daags erna – vanaf vrijdag 12 juni - zal de Hollandse Nieuwe, vangst 2020, weer overal verkrijgbaar zijn.

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau in Scheveningen de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar St. Ambulancewens.

“Wij verheugen ons op een mooie opbrengst van de jaarlijkse veiling voor deze goede doelenorganisatie”, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. “Stichting Ambulancewens vervult een enorm waardevolle rol in de laatste periode van een mensenleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die geconfronteerd wordt met een situatie, waar deze stichting een welkome bijdrage kan leveren”.

Kees Veldboer van Stichting Ambulancewens: “Met onze stichting is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks bezig om gratis laatste wensen te vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.  Jaarlijks mogen we meer dan 2.000 wensen, afgelopen jaar gemiddeld zes per dag, gratis vervullen dankzij de diverse acties en losse donaties. Daarom zijn we enorm blij dat wij dit jaar het goede doel mogen zijn van het Nederlands Visbureau want met deze steun zijn wij in staat weer vele terminaal zieke mensen te kunnen helpen.”

Leewis: “We zijn blij aan te kondigen dat de in ons land alom bekende televisiepresentatrice Nicolette van Dam de presentatie van dit evenement op zich zal nemen om samen met de veilingmeester te streven naar een mooie opbrengst.”

Dossiers
Lees ook
Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 15 juni

Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 15 juni

Het Nederlands Visbureau organiseert op dinsdag 15 juni de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst gaat in 2021 naar Stichting Ambulance Wens. Vanaf woensdag 16 juni is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

Geen hoge biedingen bij traditionele tonijnveiling in Japan

Geen hoge biedingen bij traditionele tonijnveiling in Japan

Jaarlijks vindt op de Toyosu-vismark in Japan de bekende tonijnveiling plaats. Normaliter bieden de deelnemers tijdens deze traditionele nieuwjaarsveiling hoge bedragen voor de tonijn. Dit was vanwege corona dit jaar niet het geval. De grootste tonijn bracht 'slechts' 202.000 dollar op.

Wintereditie Visculinair

Wintereditie Visculinair

De redactie heeft vol enthousiasme de winter­editie van Visculinair samengesteld. Ook dit jaar staat deze uitgave boordevol tips en inspiratie voor een heerlijke feestmaand en een goede start van het nieuwe jaar.