Veiling eerste vaatje Hollandse Nieuwe op 15 juni

1 februari 2021 Redactie Vismagazine Nederlands Visbureau

Het Nederlands Visbureau organiseert op dinsdag 15 juni de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. De opbrengst gaat in 2021 naar Stichting Ambulance Wens. Vanaf woensdag 16 juni is de Hollandse Nieuwe weer overal verkrijgbaar.

In 2020 zou de opbrengst van het eerste vaatje ook naar Stichting Ambulance Wens gaan, maar vanwege de coronamaatregelen kon de veiling niet doorgaan. Daarom is besloten om de traditionele veiling door te schuiven naar 2021. "Met de hoop en in de veronderstelling dat de gezondheidssituatie in ons land het evenement weer zou toelaten." Televisiepresentatrice, actrice en onderneemster Nicolette van Dam heeft zich, in dit jaar van de herkansing, opnieuw bereid verklaard de presentatie van dit evenement op zich te nemen om samen met de veilingmeester te streven naar een mooie opbrengst.

Stichting Ambulance Wens

"Wij hopen dat de veiling voor deze goede doelenorganisatie een extra mooie opbrengst zal geven die een jaar langer wachten zal rechtvaardigen", aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. "Stichting Ambulance Wens vervult een enorm waardevolle rol in de laatste periode van een mensenleven. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die wordt geconfronteerd met een situatie, waar deze stichting een welkome bijdrage kan leveren."

Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens: ‘Met onze stichting is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers dagelijks bezig om gratis laatste wensen te vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Jaarlijks mogen we meer dan 2.000 wensen vervullen dankzij de diverse acties en losse donaties. Afgelopen jaar was dit iets minder, vanwege de beperkende maatregelen. Desondanks was de aard van de wens vaak nog indrukwekkender, omdat juist meer schrijdende gevallen in relatie tot COVID-19 mochten worden geholpen. Daarom zijn we enorm blij dit jaar het goede doel te mogen zijn van het Nederlands Visbureau, want met deze steun zijn wij in staat vele terminaal zieke mensen te kunnen helpen."

Helden van de IC-zorg

In 2020 kwam de gebruikelijke veiling van het eerste vaatje vervallen. Als gebaar voor alle inzet besloot het Nederlands Visbureau toen de eerste Hollandse Nieuwe aan de vele helden van de IC-zorg aan te bieden. Ernst Kuipers en Diederik Gommers namen het eerste vaatje symbolisch in ontvangst in het Erasmus MC.

 

Altijd op de hoogte blijven?