Veiling kistje schol voor goede doel

4 mei 2021 Redactie Vismagazine
Foto: Pixabay

Maandag 3 mei werd op Urk een kistje schol geveild voor het goede doel. Het gaat hier niet de bekende veiling van het eerste kistje meischol van Stichting Visserijdagen Urk, maar een particulier initiatief. De veiling bracht 108.500 euro op voor Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

De veiling was een initiatief van twee Urker gezinnen die beide een kind met leukemie hebben, meldt Omroep Flevoland. De veiling is onderdeel van een grotere inzamelingsactie voor onderzoek naar kinderkanker. Met de crowdfundibngspagina is inmiddels meer dan 50.000 euro opgehaald.

De veiling

Urker viskotter UK210 stelde het kistje beschikbaar. De Amerikaanse veiling vond plaats op de Visafslag van Urk onder leiding van veilingmeester Gilbert Bastiaansen. De Urker bedrijven Dayseaday en Sea Fresh wonnen de veiling uiteindelijk. 

Veiling eerste kistje meischol

Deze veiling is niet de bekende veiling van het eerste kistje meischol. Deze stond gepland voor 10 mei, maar de organisatie besloot vanwege de coronapandemie deze uit te stellen naar volgend jaar. De nieuwe veilingsdatum is 23 mei 2022. De opbrengst van deze veiling gaat naar Stichting Hulphond, het goede doel van 2021. Het geplande goede doel voor 2022, Stichting ALS Nederland verschuift naar 2023. Die veiling staat gepland voor 15 mei 2023

Altijd op de hoogte blijven?