‘Verder kijken is onderdeel van onze cultuur’

28 oktober 2020 Xandra Veltman

Innovatie wordt nu nog sneller doorgevoerd dan voorheen. Nu zitten robotisering en digitaal samenwerken nieuwe stijl in een stroomversnelling. Het gaat om zowel productinnovaties als om het verbeteren van bestaande producten en diensten, zodat ze beter aansluiten bij de wensen van de klant. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Boons Fis.

Boons Fis food and industrial supplies is een familiebedrijf, vertelt Simon Boons. Zelf is hij van de tweede generatie. “Reiniging en hygiëne zijn onze kernwoorden. Bij hygiëne kun je denken aan de eisen waaraan medewerkers en bezoekers moeten voldoen voor ze een bedrijf kunnen betreden. Dat gaat van handen wassen, schoenenreiniging en -ontsmetting tot compleet ingerichte sluizen. Al het andere - dus alles waarbij contact plaatsvindt tussen mens, product en werkmaterialen - valt onder reiniging.”

Voor de visbranche levert Boons Fis reinigings- en hygiënesystemen en wasinstallaties. “Om de bakken en kisten goed te reinigen, heb je hoogwaardige tunnelwassers nodig. Wij leveren reiniging van A tot Z. We bekijken de situatie ter plekke, bespreken alles tot in detail van capaciteit tot budget, waarna we het uittekenen en de apparatuur op maat leveren en installeren. En we staan vanzelfsprekend garant voor de nazorg.”

Mobiele satellieten

Een van de vele voorbeelden van een tevreden klant is Schot’s Vishandel uit het Belgische Essen. Peter de Kok van Schot’s Vishandel: “Twee jaar geleden is ons pand afgebrand inclusief zeven van de tien marktwagens, met alle narigheid van dien. Gelukkig hebben we nog veerkracht. We zitten tijdelijk in Tholen bij een collega en dit najaar hopen we de nieuwbouw klaar te hebben. Daar heeft Boons Fis voor ons onder meer een drukverhogingsinstallatie van 20 bar met watertank geplaatst. Boons heeft ook de leidingen gelegd en twee mobiele satellieten geleverd. Binnenkort kunnen we daar weer aan de slag.”

De vorige installaties kwamen ook van Boons Fis. De Kok: “Ze hebben de know-how en zijn betrouwbaar. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Voor ons was het meer dan logisch om weer met hen in zee te gaan.”

Schot is niet de enige. Boons Fis groeit als kool sinds het bedrijf vijf jaar geleden overschakelde van handelsfirma op eigen enginering en productie van reinigingsoplossingen. Boons: “We zijn ambitieus. Dat betekent dat we bezig zijn met technologische vooruitgang, meer digitale toepassingen tot aan robotisering toe. Daarnaast bouwen we aan een nieuw, bijna vier keer zo groot pand. Verder kijken is onderdeel van onze cultuur.”

Dit is het tweede deel van deze rondvraag met het thema innovatie. Volgende week verschijnt deel 3. Lees hier deel 1 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 7-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?