Vergeten visdiner Good Fish Foundation

visliefhebbers visdiner

Als vervolg op de lancering van de Bijvangstwjizer organiseerde Good Fish Foundation (GFF) op woensdag 8 maart een diner met minder bekend vissoorten. Het diner werd georganiseerd in restaurant Uit Je Eigen Stad in de haven van Rotterdam. Tijdens het diner konden restaurantbezoekers onbekende lokale vissoorten leren kennen tijdens een ‘Vergeten vis diner’. Op het menu stonden onder andere: schelvis, wijting en zeekat. Good Fish Foundation zet zich in voor het vermarkten van onbekende lokale vissoorten. Door de organisatie van proeverijen wil GFF verschillende marktpartijen stimuleren om ondergewaardeerde Noordzeevis op te nemen in assortimenten en op menukaarten.

Lees ook
Potentie voor lokaal gevangen vis

Potentie voor lokaal gevangen vis

Ondernemers zien de laatste jaren een toename in de vraag naar lokaal gevangen Noordzeevis onder hun klanten. Toch is vis uit de Noordzee nog relatief onbekend en onbemind onder jongeren. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten van onlangs gestart onderzoek onder jongeren en ondernemers naar lokale vis.

Nederlandse rivierkreeft op de kaart

Nederlandse rivierkreeft op de kaart

Viswijzer maakte een kaart met vissers die in Nederland op Amerikaanse rivierkreeft vissen. De soort is een plaag in de Nederlandse wateren, maar toch eten Nederlanders geïmporteerde rivierkreeft.

Villa Ockenburgh ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Villa Ockenburgh ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Villa Ockenburgh ontving donderdag 9 juli de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting reikte deze oorkonde uit omdat in het restaurant met passie pure streekproducten uit eigen zee worden aangeboden.