Vergeten visdiner Good Fish Foundation

visliefhebbers visdiner

Als vervolg op de lancering van de Bijvangstwjizer organiseerde Good Fish Foundation (GFF) op woensdag 8 maart een diner met minder bekend vissoorten. Het diner werd georganiseerd in restaurant Uit Je Eigen Stad in de haven van Rotterdam. Tijdens het diner konden restaurantbezoekers onbekende lokale vissoorten leren kennen tijdens een ‘Vergeten vis diner’. Op het menu stonden onder andere: schelvis, wijting en zeekat. Good Fish Foundation zet zich in voor het vermarkten van onbekende lokale vissoorten. Door de organisatie van proeverijen wil GFF verschillende marktpartijen stimuleren om ondergewaardeerde Noordzeevis op te nemen in assortimenten en op menukaarten.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Visprijzen bereiken recordhoogte

Visprijzen bereiken recordhoogte

In de zomer van 2022 stegen de visprijzen naar een recordhoogte. Zo lag de prijs van tong 43 procent hoger dan het voorgaande jaar. Een belangrijke oorzaak zijn de hoge brandstofprijzen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).