Vergro Fish neemt Neptunus over

130722 haring-Visgilde

Vergro Fish heeft alle activiteiten van haringverwerker Neptunus overgenomen. Met de overname vergroot de Almelose haringverwerker zijn marktaandeel in export naar met name Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Nadat op 30 augustus jl. een overeenkomst werd getekend, waarbij  het Katwijkse bedrijf Haasnoot-vis een meerderheid van aandelen in Vergro Fish verkreeg, heeft Vergro Fish vorige maand alle activiteiten van zijn Enschedese branchegenoot Neptunus overgenomen.

De oprichter van Vergro Fish (mede aandeelhouder) Hans ten Vergert en Martin Haasnoot zullen samen plaats nemen in de directie van deze nieuwe combinatie.

Maatjesharing

Vergro Fish is gestart in 2003 en gespecialiseerd in de verwerking van  maatjesharingen in het vers-segment.  Er word met name MAP verpakt voor het Nederlandse en Duitse retailkanaal. Er zijn ongeveer 20 mensen werkzaam. Neptunus heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van maatjesharingen voor het diepvries-segment alsmede verse haringproducten. Hier zijn ongeveer 25 mensen werkzaam.

Haringproducten

Volgens directeur Martin Haasnoot (Haasnoot vis) zal de combinatie worden voortgezet en uitgebreid onder de bedrijfsnaam  Vergro Fish BV.  Het merk Neptunus zal behouden blijven en verder worden uitgebouwd. Directeur Hans ten Vergert (Vergro Fish) geeft aan dat de nieuwe combinatie zich vooral zal blijven richten op de afzet van haringproducten, vers en diepvries, aan de retail en het foodservice-segment.

Vergro Fish produceert  momenteel  op twee locaties (Almelo en Enschede). Gepland is een samenvoeging van productiefaciliteiten in de locatie Enschede. De vestiging in Almelo zal blijven bestaan en te zijner tijd worden ingericht voor de verwerking van andere haringproducten.

Haasnoot-Vis zal vanuit Katwijk onder eigen vlag de groothandel, industrie en visdetaillisten blijven bedienen met haringgrondstoffen. "Er blijft dus een duidelijke scheiding in de belevering van beide segmenten", aldus Haasnoot.