Veel verse vis bij Het Wapen in Willemstad

Vismagazine_Het Wapen

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, is de nieuwe eigenaar van restaurant Het Wapen in het Brabantse Willemstad. Op 13 september opent het vernieuwde restaurant de deuren voor het publiek. Naast kwaliteits vlees staat veel verse vis en schaaldieren op het menu. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven.

Het Wapen

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Hell: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om ons hier te vestigen en een prachtige zaak neer te zetten."

Verse vis en schelp- en schaaldieren

Op het menu staan vooral dagverse vis en schelp- en schaaldieren, zoals oesters, kreeft en king crab. Midden in het restaurant staat een homarium gevuld met kreeft en een ijsvitrine gevuld met de verse vis. Klanten kunnen dus zelf hun vis uitkiezen. Voor vleesliefhebbers is er een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het interieur heeft, geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven, de uitstraling van een cruiseschip gekregen met de kenmerkende ramen, messing en marmer. Ook het meubilair met de donkergroene bekleding past hierbij.

Eigenaar Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.

Lees ook
(Inter)nationale bedrijven presenteren zich op beurs Schelpdierconferentie 2022

(Inter)nationale bedrijven presenteren zich op beurs Schelpdierconferentie 2022

In het Deltapark Neeltje Jans vindt op 20 en 21 januari 2022 de zevende editie van de internationale schelpdierconferentie plaats. Naast de conferentie is er ook een beurs. Deze wordt volgens de organisatie groter dan ooit.

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt kijkt als een slager naar vis

VIZ Markt in Haarlem is geen doorsnee viswinkel. Duurzaamheid staat bij eigenaren Maarten en Sanne Post hoog in het vaandel. Ze verkopen vooral vis uit Europese wateren en gebruiken zoveel mogelijk de hele vis. Daarnaast zijn ze - naar eigen zeggen - de eerste viswinkel in Nederland die dry aging toepast. Ook benaderen ze vis op een andere manier, zoals...

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers - Reinold Vugs

Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig een heuse culinaire hotspot waar veel van de nu bekende chefs (Jonnie Boer, Sergio Herman en Margo Reuten onder andere) en – inmiddels Meester Patissiers – Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven hun eerste belangrijke stappen op het culinaire vakgebied zetten