Veel verse vis bij Het Wapen in Willemstad

Vismagazine_Het Wapen

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, is de nieuwe eigenaar van restaurant Het Wapen in het Brabantse Willemstad. Op 13 september opent het vernieuwde restaurant de deuren voor het publiek. Naast kwaliteits vlees staat veel verse vis en schaaldieren op het menu. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven.

Het Wapen

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Hell: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om ons hier te vestigen en een prachtige zaak neer te zetten."

Verse vis en schelp- en schaaldieren

Op het menu staan vooral dagverse vis en schelp- en schaaldieren, zoals oesters, kreeft en king crab. Midden in het restaurant staat een homarium gevuld met kreeft en een ijsvitrine gevuld met de verse vis. Klanten kunnen dus zelf hun vis uitkiezen. Voor vleesliefhebbers is er een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het interieur heeft, geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven, de uitstraling van een cruiseschip gekregen met de kenmerkende ramen, messing en marmer. Ook het meubilair met de donkergroene bekleding past hierbij.

Eigenaar Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.

Lees ook
Verse vismarkt Noordzee promoot Noordzeevis tegen betaalbare prijzen

Verse vismarkt Noordzee promoot Noordzeevis tegen betaalbare prijzen

Wie Noordzeevis zegt, zegt Verse Vismarkt Noordzee aan de Haven in Den Helder. Daar wordt iedere vrijdag verse Noordzeevis verkocht, direct van de visafslag pal ernaast. Verser kan niet. De twee mannen achter de Verse Vismarkt zijn Willem Gerssen van de gelijknamige viswinkel en groothandel en Bert de Groot, bedrijfsleider op de visafslag.

Herstel mossel- en oesterriffen Waddenzee met 3D-geprinte kunstriffen

Herstel mossel- en oesterriffen Waddenzee met 3D-geprinte kunstriffen

NIOZ en de Universiteit Utrecht starten binnenkort het project ‘Bouwen met Biobouwers’. De onderzoekers gaan met een 3D-printer kunstriffen van biologisch afbreekbaar materiaal maken voor het herstel van mossel- en oesterriffen.

De kreeft blijft onverminderd populair

De kreeft blijft onverminderd populair

Duurzame productie staat centraal bij de vissers en handelaren in kreeft, zo blijkt uit een rondgang. Door schaarste, quota’s en oplopende brandstofprijzen schieten de prijzen evenwel omhoog. Maar kreeft blijft een onverminderd populair product.