Veel verse vis bij Het Wapen in Willemstad

Vismagazine_Het Wapen

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, is de nieuwe eigenaar van restaurant Het Wapen in het Brabantse Willemstad. Op 13 september opent het vernieuwde restaurant de deuren voor het publiek. Naast kwaliteits vlees staat veel verse vis en schaaldieren op het menu. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven.

Het Wapen

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Hell: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om ons hier te vestigen en een prachtige zaak neer te zetten."

Verse vis en schelp- en schaaldieren

Op het menu staan vooral dagverse vis en schelp- en schaaldieren, zoals oesters, kreeft en king crab. Midden in het restaurant staat een homarium gevuld met kreeft en een ijsvitrine gevuld met de verse vis. Klanten kunnen dus zelf hun vis uitkiezen. Voor vleesliefhebbers is er een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het interieur heeft, geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven, de uitstraling van een cruiseschip gekregen met de kenmerkende ramen, messing en marmer. Ook het meubilair met de donkergroene bekleding past hierbij.

Eigenaar Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.

Lees ook
Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Horecava 2020: van bijvangstkroket tot vegan vis

Voedselverspilling, veggie & vegan(istisch). Deze drie trends vormen de voedingsbodem voor de Horecava 2020 in Amsterdam. Vismagazine ontdekt veganistische visproducten, proeft duurzame vissnacks en maakt kennis met een initiatief om bijvangst van Noordzeevis op de horecakaart te zetten. De overalltrend van gezond en plantaardig eten, dendert...

Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm meest aangeboden vis op menukaarten Scheveningse haven

Zalm was in 2019 de vis die het meest werd aangeboden op de menukaart in de Scheveningse haven. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Schuttelaar & Partners in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Eerder kwam hetzelfde beeld naar voren bij de Scheveningse strandpaviljoens.

Mosselen aan de muur

Mosselen aan de muur

De schelpen van mosselen worden voor van alles gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan schelpenpaadjes, voedselbodem voor oesters, of vocht tegengaan in kruipruimtes. Elly Deurloo maakt van de schelpen panelen. Niet alleen mooi aan de muur, maar ook goed voor de akoestiek. Dat meldt Omroep Zeeland.