Veel verse vis bij Het Wapen in Willemstad

Vismagazine_Het Wapen

Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, is de nieuwe eigenaar van restaurant Het Wapen in het Brabantse Willemstad. Op 13 september opent het vernieuwde restaurant de deuren voor het publiek. Naast kwaliteits vlees staat veel verse vis en schaaldieren op het menu. Het restaurant krijgt een luxe cruiseschip-uitstraling dat past bij de bezoekers van het vestingstadje en de gezellige jachthaven.

Het Wapen

Het Wapen opende voor het eerst haar deuren in 1955 en is sindsdien een begrip in het pittoreske vestingstadje Willemstad. Hell: "Ik ben op slag verliefd geworden op deze plek. De prachtige jachthaven, de gemoedelijke uitstraling van het stadje, de locatie van Het Wapen en het fantastische publiek: het is 't perfecte scenario om ons hier te vestigen en een prachtige zaak neer te zetten."

Verse vis en schelp- en schaaldieren

Op het menu staan vooral dagverse vis en schelp- en schaaldieren, zoals oesters, kreeft en king crab. Midden in het restaurant staat een homarium gevuld met kreeft en een ijsvitrine gevuld met de verse vis. Klanten kunnen dus zelf hun vis uitkiezen. Voor vleesliefhebbers is er een dry aged meat-kast voor vlees van de beste kwaliteit.

Het interieur heeft, geïnspireerd op de nabijgelegen jachthaven, de uitstraling van een cruiseschip gekregen met de kenmerkende ramen, messing en marmer. Ook het meubilair met de donkergroene bekleding past hierbij.

Eigenaar Herman Hell

Herman Hell (42) is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo'n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestigingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.

Lees ook
Programma Schelpdierconferentie 2020

Programma Schelpdierconferentie 2020

De zesde internationale schelpdierconferentie vindt plaats op 16 en 17 januari 2020 op het Deltapark Neeltje Jans. De organisatie maakte onlangs het programma bekend. Dit bestaat onder andere uit lezingen, uitreiking duurzaamheid awards en een handelsbeurs.

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Pulsvissen veroorzaakt geen massale sterfte bodemleven

Half november maakte Wageningen Marine Research-onderzoekers Pieke Molenaar en Edward Schram de resultaten van een kort praktijkonderzoek bekend. "We hebben geen massale directe sterfte van bodemleven aangetroffen in het spoor van een pulskotter”, aldus de onderzoekers.

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Chefs Relais & Châteaux zetten zich in voor duurzame vis

Elf chefs van het bekende hotel en restaurantlabel Relais & Châteaux gaan zich inzetten voor duurzame vis. Ter inspiratie kwamen ze samen op Texel bij Jef Schuur en Nadine Mögling van hotel restaurant Bij Jef.