Vier parels in oester bij visspecialist De Noordzee

150818 oesterparels Yerseke

Een klant van visspecialist De Noordzee uit Beverwijk kreeg een grote verassing toen hij twee oesters kocht om te nuttigen. In een van de twee trof hij vier parels aan. Volgens eigenaar Sebastiaan Frelink is dat erg bijzonder. "De kans om een parel in een oester te vinden is ongeveer 1 op 35.000 en de kans dat je er vier tegelijk vindt, is kleiner dan 1 op een miljoen", zegt hij in de Heemskerkse Courant.

De man, die vaste klant is van de viszaak, mocht van Frelink de parels meenemen. Hij moet de visspecialist nog melden hoeveel de parels waard zijn. Die waarde is afhankelijk van de grote en vorm. Een kleine parel met veel imperfecties levert hoogstens een paar tientjes op, maar de perfecte parel kan wel 30.000 euro opleveren.

Frelink opende samen met zijn vrouw Putu Mardiani vijf maanden geleden hun winkel annex lunchroom De Noordzee in Winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. Naast verse vis verkopen ze verschillende visspecialiteiten waaronder zelfgemaakte salades. Daarnaast roken ze zelf vis, zoals zalm en tonijn.

Lees ook
Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

Aantal viswinkels stabiel sinds 2016

In tien jaar tijd is het aantal viswinkels volgens cijfers van het CBS met 27 procent toegenomen. Sinds het jaar 2016 is het aantal visspeciaalzaken echter gestabiliseerd. De groei van het aantal viswinkels was het sterkst in Zuid-Holland. Procentueel gezien was de toename het sterkst in de provincie Utrecht. Het landelijk gemiddeld aantal inwoners...

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Sinds de zomer 2019 werkt Jan van Keulen voor MSC. Zijn missie is om visspecialisten die kiezen voor duurzaamheid te ondersteunen en zorgen dat MSC een positief onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. Hij geeft vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen.

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Mensen besmetten de Bretonse oester via het riool

Bretonse oesterkwekers hebben er de buik van vol. Voor de vijfde keer (!) sinds midden december is de oogst en verkoop van oesters uit de Bretonse wateren verboden. In de schelpdieren is het norovirus aangetroffen. Het hoogstbesmettelijke virus maakt mensen misselijk en veroorzaakt diarree.