Vijf redenen om voor MSC-certificering te kiezen

Jan van Keulen_MSC

Sinds de zomer 2019 werkt Jan van Keulen voor MSC. Zijn missie is om visspecialisten die kiezen voor duurzaamheid te ondersteunen en zorgen dat MSC een positief onderdeel wordt van de bedrijfsvoering. De administratie en regels om aan de MSC standaard te voldoen zijn eenvoudiger gemaakt om de drempel te verlagen.

Jan van Keulen geeft vijf redenen voor MSC-certificering te kiezen. 

  1. De vraag naar duurzame vis neemt toe
  2. Er zijn meer dan 100 soorten vis MSC-gecertificeerd (o.a. kabeljauw, haring, tong en schol) en veel schaal- en schelpdieren (mosselen, oesters en Hollandse garnalen.
  3. Draag bij aan vis voor de volgende generatie
  4. Maak het verschil en onderscheid je van andere aanbieders
  5. De certificeringseisen voor visspecialisten zijn vereenvoudigd

“Sommige visspecialisten zijn bang voor het vele werk dat certificering met zich mee brengt”, zegt Jan van Keulen, commercieel manager Benelux van MSC. “Van dat imago willen we af. Ik ben er nu om ze te laten zien dat dat heel erg meevalt en dat we ze veel werk uit handen nemen.” Het traject kan bijvoorbeeld lopen via groepscertificeerder DuraCert. DuraCert geeft duidelijke uitleg via video’s en flyers. “Er is toenemende vraag vanuit de consument naar duurzame vis, zodat het tijd is om juist nu te kiezen voor MSC-certificering”, vervolgt Van Keulen. Gecertificeerde visspecialisten zijn positief over het proces, omdat de consument  heel bewust bezig is met duurzaamheid, merkt hij.

Meer weten over de MSC-certicering? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2019

Lees ook
Nederlandse palingsector haalt SEG-certificering

Nederlandse palingsector haalt SEG-certificering

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van DUPAN ontvingen dertien Nederlandse palinghandelaren en acht palingkwekerijen in Wageningen het SEG Standard 6.0-certificaat. Dit certificaat staat garant voor een verantwoord palingproduct.

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go ontvangt B Corp certificaat

Too Good To Go heeft het duurzaamheidscertificaat B Corp gekregen. Alle veertien landen waar de app tegen voedselverspilling actief is, waaronder de Nederlandse vestiging in Amsterdam, doorliepen het certificeringsproces. Daarnaast wil Too Good To Go de activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten.

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

DNV GL verifieert herkomst plastic producten voor The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft een eerste partij oceaanplastic aan land gebracht. De Nederlandse non-profit organisatie wil dit afval recyclen, met als hoofddoel het financieren van de verdere schoonmaak van de oceaan. DNV GL zal de oorsprong van deze toekomstige plastic producten bevestigen en verifiëren.