Vijftiende editie Visbeurs verplaatst naar 2022

4 februari 2021 Redactie Vismagazine
Foto: VNV / Spakenburgse Visbeurs

Vanwege de voortdurende onzekerheid rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen verschuift de Spakenburgse Visbeurs naar 2022. Dat maakt de organisator Spakenburgse Vishandelsvereniging (SVV) bekend met een persbericht.

De Spakenburgse visbeurs is een begrip. Visspecialisten uit het hele land ontmoeten leveranciers eens in de twee jaar in het vissersdorp om zich te laten inspireren en informeren over de laatste ontwikkelingen in de sector. De vijftiende editie stond gepland voor maandag 4 oktober 2021. Dit wordt nu maandag 3 okober 2022.

Voorbereiding

Ruud van Diermen, voorzitter van de SVV en drijvende kracht achter de organisatie, licht het besluit toe: “Natuurlijk hopen we dat we in het najaar verlost zijn van alle coronamaatregelen. De organisatie van een dergelijk evenement vergt echter een maandenlange voorbereiding. Normaliter openen we in deze periode de inschrijving. We willen van deze jubileumeditie een extra groot feest maken. Momenteel zijn er simpelweg te veel onzekerheden om te kunnen garanderen dat we die ambitie gaan waarmaken. Je doet het goed of je doet het niet is in Spakenburg de mentaliteit. Daarom kiezen we er voor de vijftiende Visbeurs te verplaatsen naar 2022.”

Steun

Ook de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV), de landelijke brancheorganisatie, is nauw betrokken bij de organisatie van de Visbeurs. Operationeel Directeur Karel van den Heuvel vindt het jammer dat de beurs niet doorgaat dit jaar, maar staat volledig achter de keuze van de SVV: “Iedereen snakt er naar om collega’s en leveranciers weer te ontmoeten. Toch is het gezien de huidige situatie in mijn beleving een logisch en goed besluit om de Visbeurs te verplaatsen.”

Cyclus verspringt

Traditiegetrouw vindt de Visbeurs plaats op de eerste maandag van oktober in de oneven jaren. Die cyclus verspringt vanaf 2022 naar de even jaren. De vijftiende Visbeurs wordt georganiseerd op maandag 3 oktober 2022. De zestiende editie van de Visbeurs wordt vervolgens gehouden op maandag 7 oktober 2024.

Altijd op de hoogte blijven?