Villa Ockenburgh ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

14 juli 2020
Foto: Matthijs den Heijer, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, overhandigt de oorkonde aan Vincent Slot, bedrijfsleider, en Leon in ’t Hout, chef-kok (foto: Stichting Noordzeevis uit Scheveningen).

 

Villa Ockenburgh ontving donderdag 9 juli de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting reikte deze oorkonde uit omdat in het restaurant met passie pure streekproducten uit eigen zee worden aangeboden.

Hoewel Villa Ockenburgh momenteel in de steigers staat en wordt verbouwd is er toch al de mogelijkheid om te lunchen en dineren in het pop-up restaurant ernaast. Het restaurant is nog geen maand open maar zet stevige stappen in lokaliteit.

Chefkok Leon in ’t Hout: “We vinden het erg belangrijk om met verse en lokale producten te werken. Zo hebben we een moestuin waar we wekelijks uit oogsten en hebben we dagelijkse aanvoer van verse Noordzeevis uit Scheveningen.” Bedrijfsleider Vincent Slot is ook enthousiast: “We zijn nu bijna een maand open en gaan binnenkort beginnen met een vangst van de dag aanbieding. Daarmee gaan we leuke seizoensgebonden Noordzeevisspecials aan de man brengen.”

Landgoed Ockenburgh

Op de rand van Den Haag bevindt zich het eeuwenoude Landgoed Ockenburgh met de bijbehorende Villa. De villa heeft jaren leeg gestaan, maar door burgerparticipatie is er nieuw leven in geblazen. De villa staat in de steigers en wordt zowel van binnen als buiten gerenoveerd. Als dit klaar is zal restaurant Villa Ockenburgh haar deuren hier openen.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. De stichting werkt inmiddels met ongeveer 60 ambassadeurs, allemaal ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis. Het project ‘Dichtbij-vangst’ is mogelijk dankzij steun van de Top-sector Agri Food. Met dit project dragen we bij aan de nationale maatschappelijke innovatie agenda voor duurzame voedselproductie.

Altijd op de hoogte blijven?