Visafslag Den Helder gaat dicht

28 november 2022 Redactie Vismagazine Paul einerhand via Unsplash
Foto: Paul Einerhand/Unsplash

De visafslag Den Helder gaat sluiten. Alle activiteiten van Visafslag Hollands Noorden die plaatsvonden in Den Helder gaan naar de visafslag in Den Oever. Dat hebben de actieve leden van de Coöperatie Den Helder/Texel zaterdag 26 november besloten.

Het sluiten van de visafslag van Den Helder is een gevolg van de sanering van de Nederlandse visserijketen. Afgelopen zomer werden vanwege de saneringsregeling alle 22 vissoorteerders van de Helderse visafslag preventief ontslagen. De verwachting was dat veel vissers uit Den Helder en Den Oever gebruik gingen maken van deze regeling waardoor een aanzienlijk deel van de aanvoer op de Helderse visafslag weg zou vallen.

“Voor Visafslag Hollands Noorden betekent de sanering een verlies van alle omzet die door grote boomkorkotters wordt gerealiseerd”, zegt directeur Pim Visser op Visserijnieuws. Hij legde samen met het bestuur afgelopen zaterdag de actieve leden van Coöperatie Den Helder/Texel drie keuzes voor: de afslag openhouden, alleen voor weegactiviteiten in richten of sluiten en de activiteiten overhevelen naar Den Oever. De leden kozen voor het laatste vanwege de kosten.

Het gebouw waar de visafslag Den Helder is gevestigd wordt gerenoveerd tot een BluePortCente, een faciliteit aan de zeehaven ten behoeve van offshore (olie, gas en windparken). Hiervoor zoekt de coöperatie financiële ondersteuning.

Bron: NH Nieuws / Visserijnieuws

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?