Visboer houdt kibbelingactie om standplaats terug te krijgen

Kibbelingactie bij visboer in Arnhem. Foto: Naomi Heidinga

Foto: Naomi Heidinga

De ambulante vishandelaar André Tukker uit Putten probeert met een kibbelingactie zijn standplaats in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf in Arnhem-Zuid terug te krijgen. Hij roept klanten op om een mail naar de gemeente te sturen met het verzoek om de viskraam terug te laten keren op zijn oude stek. Wie zijn mail laat zien aan de kraam van Tukker op zijn zaterdagse standplaats in de Arnhemse wijk De Laar-Oost, ontvangt een pond gebakken kibbeling met saus.

"Ik heb al verschillende mensen aan de kraam gehad die hebben gemaild. En het loopt nog steeds door", laat André Tukker in het Algemeen Dagblad weten. De ambulante visverkoper die in Arnhem onder de naam André De Visscher Seafood zijn vis aan de man brengt, stond zeven jaar elke vrijdag op de parkeerplaats bij de inmiddels verdwenen nood-Albert Heijn aan de Marasingel in Arnhem.

Winkelcentrum

Toen Tukker begon met de visverkoop vanuit zijn kraam daar, was de wijk nog in aanbouw. Hij begon midden in het bouwland en zag de wijk om hem heen ontstaan. Nadat drie jaar geleden het nieuwe winkelcentrum in Schuytgraaf opende, trok de gemeente de tijdelijke standplaatsvergunning van Tukker in.

Pogingen van de visverkoper om op het plein bij de nieuwe winkels een stek te krijgen, strandden. Zelfs een handtekeningenactie van vaste klanten bood geen soelaas omdat de exploitant van het winkelcentrum alleen een viszaak in een van de winkelpanden wilde.

Terugkeercampagne

In het Algemeen Dagblad vertelt de ambulante vishandelaar veel van zijn klanten uit Schuytgraaf kwijtgeraakt te zijn. Een deel rijdt echter nog op zaterdag naar De Laar-Oost waar Tukker wekelijks met zijn kraam op de parkeerplaats van het winkelcentrum staat. Omdat deze klanten blijven vragen wanneer hij terugkeert naar hun wijk, is de visboer een terugkeercampagne gestart en heeft hij de hulp van het publiek ingeroepen.

"Ik krijg hartverwarmende reacties van klanten, dat doet me echt goed”, laat de visverkoper weten in het Algemeen Dagblad. Hij hoopt dat de mails naar het stadsbestuur effect hebben, al was het maar dat hij in Schuytgraaf mag staan totdat zich wél een vishandelaar meldt die het winkelcentrum in wil. ,,Die gok durf ik te wagen."

Van raadslid René Kraaijenbrink van lokale partij Arnhem Centraal krijgt de visverkoper steun. Hij heeft het stadsbestuur gevraagd waarom het de vishandel niet alsnog een plek naast het winkelcentrum gunt. 

Bron: Algemeen Dagblad

Dossiers
Lees ook
Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Nieuwe naam en koers Enkhuizense viswinkel

Een visspeciaalzaak in hartje Enkhuizen. Dat betekent drukke zomers met veel bootjestoeristen en rustigere winters voor Pascal Feller en Joyce Feller-van Noorden met hun zaak Familie Vis. Ruim een jaar geleden maakten ze de overstap naar een eigen visspeciaalzaak. Pascal werkt al 28 jaar in de vissector, Joyce heeft het vak in rap tempo geleerd. Het...

Epos introduceert Kibbeling compleet

Epos introduceert Kibbeling compleet

Als medewerker bij Volendammer Visspecialist Tom Tuijp was het bereiden van de kruidenmix voor op de kibbeling, dagelijkse kost voor Pascalle Veerman. Toen ze bij kruidenspecialist Epos kwam te werken, greep ze haar kans. Samen met visspecialisten ontwikkelde ze de perfecte kruidenmix: Epos Kibbeling Compleet.

‘Klanten willen  je gezicht zien’

‘Klanten willen je gezicht zien’

Een verkoopwagen, standplaatsen op meerdere markten, een aantal winkels; Pierre Jansen heeft het allemaal gehad. Maar het was ‘too much’ en nu heeft hij nog één winkel: Visgilde Dieren. Daar kan hij het gezicht zijn en aan de gang gaan met nieuwe gerechten. De zaak loopt als een trein.