Visbranche in de media - week 23

10 juni 2022 Redactie Vismagazine

Tips voor de zomer en gastvrijheid, hommels zijn vissen en wereldwijde vraag naar vis en zeevruchten stijgt. Wat lazen we de afgelopen week over de visbranche? Een greep uit de media. 

Gastvrijheid
Gastvrijheid is niet alleen belangrijk voor de horecaondernemer, maar ook voor de versspecialist. Wat kun je doen om je gastvrijheid te verbeteren? Op de website van vakbeurs Horecava staan zeven tips.

Hoge brandstofprijzen
EenVandaag spreekt visser Rense de Boer. Hij vreest het ergste voor visserij door hoge brandstofprijzen: “Als er nu niks gebeurt, zijn we er over een half jaar niet meer.”

Herdenking
Scheveningen herdacht vrijdagavond 3 juni de vissers en zeelieden die op zee zijn gebleven, meldt Schuttevaer. “Deze keer werd speciaal stilgestaan bij de ondergang van de zeillogger SCH-319 Johanna in 1918 en de stoomtrawler HVH-2 Simon in 1917.”

Oekraïense oestervisser
De 18-jarige Dima uit Oekraïne vond werk als oestervisser op de Yerseke 155. “Als je elkaar wilt begrijpen, kom je er met handen en voeten ook wel uit”, zegt visser Maurice Boone tegen NRC.

Hollandse Nieuwe
Er werd massaal gereageerd op het artikel van Omroep West over de kwaliteit van de Hollandse Nieuwe. “Haring elk jaar dikker en vetter? Wat een kletsverhaal!”, was een van de reacties. Omroep West zoekt uit hoe het echt zit.

Vraag naar vis en zeevruchten
“De wereldwijde vraag naar vis en zeevruchten is ook tijdens de coronapandemie gestegen”, meldt Foodbusiness. “Vooral in de Verenigde Staten en China groeit de vraag.”

Hommels zijn vissen 
Een rechter in Californië oordeelde dat hommels vissen zijn. “Hommels zouden namelijk vallen onder ongewervelden en prima passen binnen de definitie die de wet heeft gekozen voor vissen”, verklaart BNR de verrassende uitspraak.

Rusland
“Ook in de haringhandel veroorzaakt Rusland onverwachte problemen”, meldt het FD. “Vanwege de peperdure diesel loont het vaak meer om verse haring te verwerken tot vismeel dan tot Hollandse Nieuwe.”

Tips voor de zomer
De zomervakantie komt er aan en dat betekent vaak minder verkoop. Hoe kun je de verkopen op peil houden? Winkelcoach Caroline Quintijn geeft tien tips. Hoewel geschreven voor het platform Chocolaterie bevat het artikel ook veel bruikbare tips voor de visspecialist.

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?