Visbroertjes openen zaak in Arnhem

Visbroertjes Arnhem (23)

De Visbroertjes - Luuk en Wiebe de Haan - hebben in de Steenstraat in Arnhem een viszaak geopend: De Zilte Zeemeermin. Ze passen uitstekend in deze straat waar meerdere speciaalzaken zitten, zoals enkele slagerijen, een bakker en een kaas- en zuivelhuis. De winkel ziet eruit als een overdekte marktkraam. Bij binnenkomst staat de verse vis in kratten tegen de muur uitgestald. Er liggen hele vissen, maar ook visfilet en schaal- en schelpdieren, van goedkope steenbolk en wijting tot kabeljauw- en zalmfilet. Verder veel oesters, die gretig aftrek vinden bij het publiek, dat de zaak al aardig weet te vinden. Hoewel ze pas twee dagen open zijn, is het er al flink druk. Ook broodjes haring gaan grif over de toonbank. Vers schoongemaakt door Wiebe of Luuk de Haan.

Niet voor het grote geld

"We willen een goed product bieden voor niet te veel geld", vertelt Luuk de Haan. Indien gewenst worden de hele vissen schoongemaakt en van kop en kieuwen ontdaan. In de koelvitrine liggen ook diverse - deels eigengemaakte -salades en wat gerookte vis. "We zijn net open en gisteren waren we pas om 22.00 uur klaar met schoonmaken. We konden het eigenlijk met z'n tweeën niet aan, zo druk was het." Vandaar dat een andere broer, Ruben, bijspringt bij de verkoop. Tot en met zaterdag wordt er verkocht en kunnen bestellingen voor de Kerst afgehaald worden. De lijst is al aardig lang.

Enkele klanten kennen de broers nog uit Velp, waar ze bij een andere visspeciaalzaak werkten. Maar nu zijn ze eigen baas. De vis komt van de afslagen in Spakenburg en IJmuiden. Op dit moment is er nog geen tijd om die zelf te halen, dus wordt die in Arnhem afgeleverd.

Blikjes vis

Eveneens in het oog springt de enorme berg met blikjes vis: sardines, makreel, tonijn. "Vis in blik is helemaal in. Gisteren verkocht ik er twaalf in een uur", vertelt Wiebe. Ook in de etalage is deel van de wand gevuld met blikjes vis. Ernaast ligt een enorme zeemeermin. Haar blik nodigt het passerende publiek uit naar binnen te komen. Het lijkt te werken.

Horeca

Wat nu nog een lege ruimte is, wordt in januari omgebouwd naar een horeca-gedeelte met bar. Hier worden op donderdag t/m zaterdag van 16.00 - 22.00 uur visgerechten geserveerd, met een drankje. Het wachten is nog op de vergunning en voorlopig hebben de broers hun handen vol aan de visverkoop.

Lees ook
Arnhemse Visbroertjes hebben slechtste slogan van 2019

Arnhemse Visbroertjes hebben slechtste slogan van 2019

De Arnhemse Visbroertjes van De Zilte Zeemeermin hebben de Slechtste Slogan van 2019. Hun slogan 'Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin' kreeg de meeste stemmen. De broers Luuk en Wiebe de Haan zijn trots op de winst.  De Zilte Zeemeermin is een viswinkel, visbar en cateringbedrijf De Zilte Zeemeermin in de Steenstraat in...

Hebben de Arnhemse Visbroertjes de slechtste slogan van 2019?

Hebben de Arnhemse Visbroertjes de slechtste slogan van 2019?

Dit jaar vindt voor de achtste keer Nederlands Slechtste Slogan verkiezing plaats. Een van de kanshebbers zijn de Arnhemse Visbroertjes van De Zilte Zeemeermin. Hun slogan? "Onze vis smaakt als de tongzoen van een zeemeermin."