Visfestival viert Noordzeevis uit Scheveningen

vissch-2015-23-sacha-grootjans

De derde editie van het Culinair Visfestival Vissch vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 oktober op de Scheveningse visafslag. Gedurende het gratis toegankelijke festival staat de Noordzeevis uit Scheveningen in de spotlight met deelnemende foodtrucks en restaurants, muziek van lokale bands en singer-songwriters, workshops, kookdemonstraties en een vismarkt.

Programma 

De derde editie van het driedaagse visfestival op de Scheveningse visafslag wordt 7 oktober afgetrapt met het fileren van een Noordzeevis door staatssecretaris Martijn van Dam en wethouder Karsten Klein. Behalve van een divers aanbod van restaurants en foodtrucks, kunnen bezoekers alle dagen genieten van een muziekprogrammering samengesteld door Hummingbird Music, workshops en kookdemonstraties verzorgd door visgroothandel Seafood Centre in samenwerking met Haagse chefkoks. Dagelijks kan het publiek zien en proeven hoe verschillende Noordzeevissen bereid kunnen worden. Daarnaast is er een kleine vismarkt, waar men zelf Noordzeevis kan kopen. Het festival is gratis toegankelijk; op vrijdag geopend van 17.00u tot 22.00u, op zaterdag van 12.00u tot 22.00u en op zondag van 12.00u tot 19.00u. De ingang van Vissch bevindt zich tegenover vishandel Simonis en Roeleveld.

Lees ook
Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Bij VISSCH staat vis uit de Noordzee centraal

Het eerste weekend van oktober staat de visafslag in Scheveningen in het teken van VISSCH. Bij dit foodfestival staat de vis uit de Noordzee centraal. VISSCH 2019 vindt plaats van 4 tot en met 6 oktober. VISSCH is een ontmoetingsplek waar bezoekers niet alleen kunnen genieten van vers bereidde vis uit de Noordzee. Ook geven verschillende chefs kookdemonstraties,...

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering promoot Noordzeevis

House of Lords Catering uit Voorschoten zet in op lokale producten en brengt met passie vis uit de Noordzee onder de aandacht. Daarom krijgen ze de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dinsdag 30 juli namen compagnons Raymond Talsma en Leon Harinck van House of Lords deze in ontvangst.   De oorsprong van House of Lords Catering...

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

Afnemend aandeel Noordzeevis in vishandel

WUR-onderzoeker Geert Hoekstra bezocht de afgelopen maanden verschillende beurzen, waaronder Sea Food Expo Global, en spraken daar met veel visverwerkende- en handelsbedrijven. Hij signaleert dat het aandeel van Noordzeevis in de Nederlandse vishandel afneemt.