Visfestival viert Noordzeevis uit Scheveningen

De derde editie van het Culinair Visfestival Vissch vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 9 oktober op de Scheveningse visafslag. Gedurende het gratis toegankelijke festival staat de Noordzeevis uit Scheveningen in de spotlight met deelnemende foodtrucks en restaurants, muziek van lokale bands en singer-songwriters, workshops, kookdemonstraties en een vismarkt.

Programma 

De derde editie van het driedaagse visfestival op de Scheveningse visafslag wordt 7 oktober afgetrapt met het fileren van een Noordzeevis door staatssecretaris Martijn van Dam en wethouder Karsten Klein. Behalve van een divers aanbod van restaurants en foodtrucks, kunnen bezoekers alle dagen genieten van een muziekprogrammering samengesteld door Hummingbird Music, workshops en kookdemonstraties verzorgd door visgroothandel Seafood Centre in samenwerking met Haagse chefkoks. Dagelijks kan het publiek zien en proeven hoe verschillende Noordzeevissen bereid kunnen worden. Daarnaast is er een kleine vismarkt, waar men zelf Noordzeevis kan kopen. Het festival is gratis toegankelijk; op vrijdag geopend van 17.00u tot 22.00u, op zaterdag van 12.00u tot 22.00u en op zondag van 12.00u tot 19.00u. De ingang van Vissch bevindt zich tegenover vishandel Simonis en Roeleveld.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Meer aandacht voor Noordzeevis

Meer aandacht voor Noordzeevis

Het gros van de Noordzeevis gevangen door Nederlandse vissers is bestemd voor de export. “Zonde”, vindt Paul Einerhand. In het WNL-programma Stand van Nederland: Generatie Next pleit hij voor meer aandacht voor Noordzeevis.

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Eerste editie kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’

Hotelschool Ter Groene Poorte organiseerde op maandag 6 maart 2023 de eerste editie van de kookwedstrijd ‘Junior Ambassador North Sea Chefs’. Celie Zeb en Tran Thi Thu uit het Specialisatiejaar CHEF wonnen en mogen zich één jaar ‘Junior Ambassadeur North Sea Chef’ noemen.

Visprijzen bereiken recordhoogte

Visprijzen bereiken recordhoogte

In de zomer van 2022 stegen de visprijzen naar een recordhoogte. Zo lag de prijs van tong 43 procent hoger dan het voorgaande jaar. Een belangrijke oorzaak zijn de hoge brandstofprijzen, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).